Botox mu Yaptırmalı Dolgu mu ?

 


Botox mu Yaptırmalı Dolgu mu ? 

Kırışıklıkları düzeltmeden terlemeye hatta migrene kadar çok geniş bir alanda kullanılan botoks, son yıllarda her derde deva oldu. Özellikle yüzde belirginleşen çizgileri yok etmek için kullanılan botox, çoğu zaman başka bir estetik yöntemi olan dolgu ile karıştırılıyor.

Dolgunun Etki Alanları 

• Kaşların arasındaki çukurlaşmayı düzeltir.
• Alındaki yatay çizgileri hafifletir.
• Göz altındaki morlukları, çukurları hafifletir.
• Dudakların biçimini düzgünleştirir ve kalınlaştırır.
• Yanakları dolgunlaştırır.
• Elmacık kemiklerini belirginleştirir.
• Burundan dudakların çene biçimini düzgünleştirir.
• Çukurlaşan yara ve akne izlerinin derinliğini azaltır.

Dolgu ve Botox

Dolgular mimikleri durdurmadığı için onlara bağlı olan çizgilerin yeniden oluşmasını engelleyemez. Bu nedenle düşen kaşları kaldıramaz, her tebessümde yeniden kırışan kaz ayaklarını düzeltemez. Ama en yaygın kullanımı ile yanaklarda ve dudaklarda eşsiz bir fark yaratır.
Eskiden yaşlanmayı kabullenmek daha kolay, genç görünmek ise çok daha zordu. Öte yandan kırışıklıklardan kurtulmak için estetik ameliyat olmaktan başka çare de yoktu ve bunu göze alabilenlerin sayısı fazla değildi. Son zamanlarda botoks ve dolgular ile bu iş o kadar kolaylaştı ki, bir çok insan için yararlanmamak anlamsız hale geldi. Düşünebiliyor musunuz, sadece 15-20 dakika içinde kaşlarınız ve göz kapaklarınız yukarı kalkıyor, gözleriniz açılıyor, dudaklarınız doluyor, yanaklarınız geriliyor, birçok çizgi anında yok oluyor.
Yaklaşık on yıldır botox hakkında çok fazla reklam yapıldı. Hatta botoks”un popüler olmasından sonra ,estetiğin yeni adı Botox (botoks) oldu. Cerrahi dışındaki tüm cilt gençleştirme yöntemleri botox (botoks) zannedilmeye başlandı. Botox özellikle “dolgularla” karıştırılıyor. İkisi de enjeksiyonla uygulanıyor ve ikisi de kırışıklıkları sihirli bir değnek gibi azaltıyor. Ancak ayrıntılara inecek olursak, botox ile dolgu arasında pek çok fark bulunuyor.

Botox’un Etkileri

Yüzümüzdeki kırışıklıkların bir kısmı yüzümüzü şekilden şekle sokan mimiklerimizin eseridir. Başta sadece yorgun olduğunuzda fark edilen hafif çizgiler zamanla belirir ve derinleşir. Botox bu mimikleri kısarak hem görünümü düzeltir, hem de çizgilerin derinleşmesini önler. Botoks”un en etkili olduğu yerler, mimikler sonucunda oluşan hareketli çizgilerdir. Bunlar genellikle alında, kaşların arasında ve göz kenarlarında ortaya çıkar. Botoks özellikle alın ve göz çevresindeki çizgilerde çok etkilidir. Botoks nedeniyle mimikler kısıtlandıkça, hem alışkanlıklar değişir hem de kaslar dinlenerek toparlanır. Bunun sonucunda kırışıklıklar gerçekten azalır ve botox ihtiyacı seyrekleşir.
Dolgular ise zamanla kolajen kaybına bağlı olarak çöküntüye uğrayan, büzülen, cilt altındaki dokuları azalıp boşalan ve sarkan yerleri dolgunlaştırmak için kullanılır. Dolgu en mükemmel sonuçları yanak ve dudaklarda verir. Sonuçta dolgu ile botox farklı sonuçlar için kullanılır ve birbirlerini tamamlar. İkisini karşılaştırmak için işte botoks”un yapamadıkları:

Dolgu

Gülme çizgileri denilen, burun kenarından dudağa uzanan (nasolabial) çizgilerde, dudakları ve yanakları dolgunlaştırmada ve elmacık kemiklerini belirginleştirmede botoks yardımcı olamaz. Ufalan, aşağı sarkan dudakları güzelleştiremezken avurtları da dolgunlaştıramaz. Bu konularda, en becerikli kozmetik ‘dolgu”dur.

Donuk Yüzlere Özenmeyin

Gerçekten botoks ve dolgu başarılı bir şekilde uygulanırsa,yüzümüzü fazlasıyla gençleştirir. Ancak burada abartıya kaçmamak çok önemli. Bir dönem botox ile tamamen donuk, suni ve şaşırmış yüz ifadeleri yaratıldı. Hala da yapanlar var. Bence yüzü felç eden, aşırı şişiren ve tamamen ifadesiz bırakan çalışmalar güzel olmuyor. Botoks uygulamalarında yüzde hafif mimiklerin kalmasına özen gösterilmesi gerekiyor. Böylece sonuçlar çok daha doğal görünür. Kırışıklıkları yumuşatmak ve mutlu, dinlenmiş görünen, yumuşak bir yüz ifadesi bulmak yeterlidir.
Aynı olumsuzluklar abartılı dolgular için de geçerli. Dolgu yapacak olan doktorların yüz anatomisini çok iyi bilmeleri ve uygulama sonunda yüzde ne gibi değişikliklerin olacağını önceden saptayabilmeleri gerekir.

Botox Tehlikeli midir?

Botoks”un bir zehir olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu nedenle bir çok insan botox”tan korkar. Oysa sadece botox yüksek dozlarda öldürücü olur. Bunun için de 25-30 şişe (2500-3000 ünite) botoks alınması gerekir.
En fazla da botox”un felç etkisinden korkulur. Halbuki bu etki tamamen geçicidir. 3-4 ay sonra tamamen kaybolur.
Esasen botox kozmetiğe dönüşmeden önce tıbbi tedavi için kullanılıyordu. Felç sonrasında oluşan kas bozukluklarının düzeltilmesinde, şaşılığın giderilmesinde, sırt ağrılarında botox kullanımı tıp otoriteleri tarafından onaylanmıştır.
Kuşkusuz bu uygulamalar ancak deneyimli uzmanlara teslim edilebilir. Örneğin kasın hangi ölçüde felç edileceği çok hassas bir konudur. Veya ilacın kılcal damarlara rastlaması, yanlış kasa enjekte edilmesi veya istenmeyen bir kasa yayılması sıkıntılı sonuçlara neden olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yapalım, Unutmayın BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA ÇOĞALIR