Botox mu Yaptırmalı Dolgu mu ?

 


Botox mu Yaptırmalı Dolgu mu ? 

Kırışıklıkları düzeltmeden terlemeye hatta migrene kadar çok geniş bir alanda kullanılan botoks, son yıllarda her derde deva oldu. Özellikle yüzde belirginleşen çizgileri yok etmek için kullanılan botox, çoğu zaman başka bir estetik yöntemi olan dolgu ile karıştırılıyor.

Zehirin Mucizevi İlaca Dönüşümü Botox

Zehirin Mucizevi İlaca Dönüşümü Botox – Botoks

Son yüz yılda botoks cilt gençleştirme tedavilerinde bir çığır açtı.
Botoks konusunda doğru ve yanlış çok bilgiler yazıldı, zaman zaman son yüzyılın en mucizevi ilacı olarak tanımlanırken, zaman zaman şeytani bakışların başlıca nedeni olarak çok suçlandı. 

 

Botox Nedir?

  



Botox nedir?

Kırışıklıklardan ameliyatsız kurtulmanın en kolay yöntemlerinin başında gelen Botox, pek çok ilaç gibi bir bakteriden elde ediliyor. Botox, Clostridum Botulinum bakterisinden elde edilen saflaştırılmış proteindir. Bu protein, aslında uzun zamandır göz ve nörolojik hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Kırışıklıkları gidermek amacıyla ise 10 yıldır güvenli ve başarılı bir şekilde kozmetikte kullanıma girmiştir.

Botoks ile Kırışıklık Tedavisi



Botoks ile Kırışıklık Tedavisi


Botoks ile göz çevresi ( gözaltı ) kırışıklıklar ve alındaki kırışıklıklar kısa sürede yok edilmektedir. Ayrıca botoks ile koltuk altı terleme ve avuç içi terleme tedavisi de mümkündür.
Botoks ( botox) çok küçük miktarda dozlar kas içine enjekte edilerek kırışıklıklara neden olan kasların rahatlaması sağlanır. Zamanla ortaya çıkan kalıcı kırışıklıklar kasların rahatlaması ile ortadan kaybolur. Botox tedavileri en fazla 10-15 dk. sürer. Tedavi etkinliği 4-6 ay devam eder. Tekrar edilen uygulamalar ile daha kalıcı sonuçlar sağlanır.


Botoksla İlgili Yanlış Bilgiler



Botoks İle ilgili Yanlış Bilgiler


Özellikle estetik cerrahide son yıllarda çok sık olarak kullanılan botoksla ilgili bilgilere neredeyse her gün yenileri ekleniyor. Ancak bu bilgilerin de çoğu yanlış.
Uzmanlar, bu yanlış bilgilerin ön yargıya neden olduğunu belirterek “Her yıl dünyada milyonlarca kişinin uygulattığı, doğru yapılırsa çok yararları olan işlem, yanlış bilgiler nedeniyle bazı hastaların kaçınmasına neden olmaktadır” diyorlar.

GÖZ ÇEVRESİ BAKIMI

GÖZ ÇEVRESİ BAKIMI


Zamanın etkileri ve her gün yaptığınız makyaj, elbette göz çevrenizin deforme olmasına ve bozulmasına yol açıyor. Ama dert etmeyin, buna karşı koymak için sizin de silahlarınız var.

Gözleriniz ne kadar güzel olursa olsun, eğer altları mosmor görünürse ya da şişerse, bu iyi görünmenizi engelleyecektir. Gözlerinizin güzelliğinin bozulmaması ve her daim çekici görünmesi için sizin de üzerinize düşen bir kaç görev var.

GÜNEŞ LEKELERİ

GÜNEŞ LEKELERİ


Çoğu bayanın kronik sorunlarından olan güneş lekelerinin özellikle yaz aylarında güneş ışınlarına fazla maruz kalındığında ortaya çıktığını ifade eden uzmanlar, güneş ışınlarına maruz kalan bölgelerde, özellikle de yüz, alın, yanak, burun, çene ve üst dudakta düzensiz kenarlı kahverengi veya hiperpigmente alanlar oluştuğunu belirtiyor. Oysa yaz aylarında parlaklığını ve canlılığını kaybeden cildi yeniden canlandırmak mümkün. İşte kışa canlı bir ciltle girmek için yapılması gerekenler…

Bol su içmek, taze sebze ve meyve yemek, sigara içmemek, nemlendirici kullanmak, düzenli uyumak, cilt temizliği ve masaj gibi uygulamalar güneşte cildi zarar görmüş birçok kişinin kışa canlı bir ciltle girmesini sağlar.

Kısa Saçla Gelen Güzellik



Kısa Saçla Gelen Güzellik


Kadın ve saç denilince akıllara hemen uzun ve bakımlı saç türleri geliyor. Dalgalı, düz, kıvırcık ve bukleli çeşitlerin her türlüsü kendine özgü bir çekiciliği barındırıyor. Aslında kadınlığın en doğal hali belki de uzun saçtır.

Her ne kadar bazı atasözlerimiz bu konuda yanlış anlamalara yol açan yorumlar yapmış olsa da, bilimsel açıdan akıl ve uzun saç arasında ters orantı olduğu kanıtlanmış değil.

Dönem dönem kadınları etkisi alan kısa saçlı güzellik arayışlarının, son yıllarda niçin bu kadar uzun sürdüğü merak ediliyor. Öte yandan, kısa saçlı olmayı bir yasam biçimi olarak benimseyen kadınların sayısı her geçen gün biraz daha artıyor. Hatta kısa saçlı ünlü kadınların yanlışlıkla saçlarını uzatmaya başlamaları, hayranları tarafından tepkiyle karşılanıyor.

Kadınların Zevk Noktaları


Kadınlarda cinsel uyarı bölgeleri

Kadın cinselliği son derece karmaşık bir yapıdadır ve bu özelliğiyle erkeklerden belirgin biçimde ayrılır. Kadınlar cinsel ilişkide erkeklere oranla çok daha fazla seçicidirler ve bir erkeği tamamen tanımadan o erkekle cinseliliği yaşamak istemezler. Kadınların pek çoğunun erkeklerden farklı olarak duygusal bağlamda bir şeyler hissetmeden bir erkekle beraber olmaya istekli olmayacakları kolaylıkla söylenebilir.

Tanınmış psikanalist K. Horney kitaplarında insanın tabiatının temelde sevgi ya da güç arayışı içerisinde olduğunu ve bir insanın davranışlarını yönlendiren en önemli faktörlerden birinin bu arayışını tatmin etmek olduğunu vurgulamıştır. Bu anlayışa göre insanların bir kısmı diğerlerinin kendilerini sevmesini isterken, diğerleri sevilmekten ziyade güçlü olmak peşindedirler. Bu görüşün devamında Horney, kadınların doğası gereği daha çok sevgi odaklı, erkeklerinse güç, kuvvet odaklı olduğu görüşünü taşıdığını belirtmiştir. Özetle söylemek gerekirse Horney’e göre kadın için bir erkeğin sevgisini kazanmış olmak çok önemliyken, bir erkek için önemli olan kadının onu kuvvetli görmesidir.

Doğum Sonrası Güzelleşmek İçin

Doğum Sonrası Bakım

Doğum sonrası bakımı bir çok kadın için vazgeçilmez bir olgu. Günümüz kentli ve bakımlı kadınları doğum sonrası estetikler ve bakımlara özen gösteriyor, vücutlarını ve güzelliklerini korumaya çalışıyorlar. Kadınlardaki doğum sonrası depresyonunu malumunuz ve bunu ele alırken annenin hayatındaki tüm değişikliklerin yanı sıra değişen hormonlarla birlikte farklılaşan beden yapısının getirdiği etkiler göz önünde bulundurulmalı.

Bedeninden yeni bir beden oluşturan kadın, bu değişimin farkına vardığında şaşkınlığa uğruyor. Hatta bazen bu değişiklikler kişide panik ve endişeye sebep oluyor. Uzmanlar, alınacak küçük önlemler ve doğru plastik cerrahi metodları ile kişiye özgüvenini yeniden kazandırmanın mümkün olduğunu söylüyor.

Hodan Bitkisinin Faydaları

Hodan

Hodan adlı bitkinin faydaları saymakla bitmiyor, bu bitkinin, yaprak ve çiçekleri kullanılabiliyor. Ama sadece demleme usulü kullanılabiliyor, haşlaması yapılmıyor. Hodan bitkisinin faydalarına gelince ;




Hamilelik Çatlaklarını Oluşmadan Engelleyin

Hamilelik Çatlakları

Hamilelik boyunca çatlak oluşumunu nasıl engelleyebiliriz sorusu bütün kadınların zihnini oldukça fazla meşgul eden bir kavram, cilt çatlakları hamilelikten sonra en çok görünen olfu olduğu için kadınlar bu çatlaklara karşı önlem almak istiyorlar, ancak unutmayın ki mucize diye bir şey yok ve dünya üzerinde çatlakları tamamen geçirebilen bir yöntem henüz bulunmuyor.

Hamilelik Döneminde Göğüslerin Bakımı

Göğüs Bakımı

Hamilelik ve doğum sonrası göğüs bölgesi dezenforme olur mu, göğüs bakımı nasıl olmalıdır gibi konularda bilgiler içeren bir yazı yazdık iyi okumalar.

Bazı kadınların, çocuklarını emzirmek istedikleri halde göğüslerinin şeklinin bozulacağı endişesi ile bunu yapmadığını belirten uzmanlar, halbuki yaygın inanışın aksine göğüslerdeki doğumla ilgili değişikliklerin büyük bölümünün emzirmeden bağımsız olarak gebelik sırasında oluşur.

Denenmiş ve İşe Yarayan Güzellik Önerileri

Yağlı saçlar için pudra

Saçınız yağlı bir görünüme sahipse, geniş uçlu bir makyaj fırçasını mineral bir pudranın içine batırın. Fırçanın ucun da kalan fazlalığı azaltmak için sapına elinizle hafifçe vurduktan sonra pudrayı saç diplerinize uygulayın. Uyguladığınız pudra fazla yağı emerek saç tutamları¬nız arasına karışacak. Bize inanın, kimse duş almaya vaktiniz olmadığını anlayamayacak.

Güzel kokmak için

Saçlarınıza az bir miktar parfüm sıkın. Büyük uçlu bir fırça yardımıyla saç diplerinizden başlayarak uçlarına kadar tarayıp kokuyu dağıtın. Tüm gün muhteşem kokacaksınız.

Bitkisel Çaylar

Bitkisel Çaylar

Bitkisel çay nedir nasıl tüketilmelidir, bitki çaylarını ne sıklıkla içmeliyiz gibi konulara cevap arayacağımız yazımıza başlıyoruz iyi okumalar. 
Bitkisel çayların sınırsızca içilmesinin sağlığa zararlıdur. Bitkiler de ilaçlar gibi değerlendirilmeli. Bitkilerin toplanmasından demlenmesine kadar geçen sürenin fazla önemli olduğunun bilinmesine rağmen kullanım sıklığı atlanmaktadır. Son günlerde zayıflamak için herkes bilir bilmez, olur olmaz bitki çayı içmeye çalışıyor ama bu durum oldukça zararlı.

Güzellik Sırları

Güzellik ve Bakım Teknikleri

Sizler için çeşitli güzellik ve bakım teknikleri hazırladık, yapmanız ve yapmamanız gerekenleri sıraladık iyi okumalar.

Saç Taramak

Saçları günde 100 kez taramak, onları daha sağlıklı ve parlak yapar gibi bir inanış var oysa saçlarınız, düzenli tarandıklarında daha sağlıklı olacaklar diye bir kural yok. Üstelik, düşük kaliteli fırçalar saç uçlarının kırılmasına seçenek açabiliyor. Saçlarınızı taradıktan sonra parmak uçlarınızla saç derinize masaj yaparsanız, bu şekilde kan dolaşımınız hızlanacak ve saç kökleriniz daha fazla beslenecektir.

Çarpıcı Dudaklar ve Kaşlar İçin Güzellik Sırları

Dudak Bakımı

Dudak bakımı özen ister. Dudak kalemi genellikle dudakları belirginleştirmek ve rujun solmasını engellemek için kullanılır. Üst dudaklar için, kıvrımlı kısımdan başlayın ve köşelere doğru kalemi uygulayın. Alt dudaklar için, köşelerden başlayın ve iç kısımlara doğru tek bir çizgi görüntüsü verecek şekilde dudak kalemi uygulayın.

Az Masraflı Güzellik

Az masraflı Güzellik

Makyaj malzemelerine dünyanın parasını yatırmaktan bıktıysanız önerilerimizi uygulayarak güzelleşebilir üstelik bunlara çok da para harcamazsınız. İşte evde yapabileceğiniz tarifler.

Dudak Parlatıcısı

Malzemeler
3 çorba kaşığı rendelenmiş balmumu, 6 çorba kaşığı katı hindistan cevizi yağı, 2 çorba kaşığı bal
Yapılışı : Bütün malzemeleri bir kabın içersine boşalt. Daha geniş bir kabın içine sıcak su koyarak, bu kabı içine yerleştir ve içindeki malzemelerin erimesini bekle. Karışım yumuşadığında ve kıvama geldiğinde, kabı dışarı al. Karışımı kalınlaşıncaya kadar bir kaşık yardımıyla iyice karıştır ve bir kaba, örneğin eski krem kutuna boşaltıkkatan sonra buzlukta dondurabilirsiniz, işte size dudak bakım kremi ve parlatıcısı.

Parfüm Kullanırken

Parfüm nedir, nasıl kullanılır parfümün orjinalliğine dikkat etmeniz için neler bilmeniz gerekir konulu yazımızda iyi okumalar. Parfümü teninize sıktığınız anda etrafınızda bir koku dairesi oluşur. Hafızalara kokunuzla yerleşmeye baslarsınız Kim olursanız olun, titizlikle seçilmiş bir parfüm sizi tanımlamakta asla yanılmayacaktır. İlk aromasından şişesine dek adeta bir sanat eseri gibi hazırlanan parfümlerle, yasam tarzınızı teninize yansır. 

Vücut

Parfümler kokularını yaymak için sıcaklık, hareket gibi faktörlere ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle parfüm sürmek açısından vücudun bazı bölgeleri ayrıcalıklıdır: Sıcak ve nemli noktalar. Koltuk altları, göğüs araları, ense, kulak arkaları ve göbek Kanın fazla pompalandığı noktalar. Bilek içleri, sakaklar ve boyun. Hareketli noktalar. Dirsekler ve diz içleri.

Gebelikte Cilt ve Vücut Bakımı

saglikguzellikrehberi.blogspot.com olarak sizin için gebelikte cilt ve vücut bakımı hakkında bir yazı hazırladık iyi okumalar.

Kadın vücudu hamilelik sırasında diğer zamanlardan daha fazla bakım ister. Bu dönemde bedeninize gösterdiğiniz ilgi hem sağlıklı bir gebelik dönemi geçirmenizi hem de doğum sonrasında vücudunuzun eski haline kolayca dönmesini sağlar. Hamilelik döneminde vücut bakımı çok önemlidir ve bakımınıza gerekli ilgiyi göstermelisiniz.

Deodorant Nasıl Kullanılır

Deodorant

Dodorantlar genelde ter kokusunu bloke edici ürünlerdir. Ancak ter kokuları ile savaşmada ilk kural, temizliktir. Deodorant kullanımının en önemli noktası da deodorantların temiz ve kuru koltuk altına uygulanıyor olmasıdır. Böylelikle deodorantınızdan en iyi ve etkili sonucu alabilirsiniz. Ter kokan bir koltuk altına tekrar deodorant sıkmak, oluşmuş ter kokusu ile deodorantın parfümünün karışımından oluşan ağır ve kötü bir kokuya neden olur. Bu yüzden mutlaka koltuk altı temizlenmelidir. Sabahları temiz ve kuru koltuk altına deodorant uygulamak en iyi yoldur. Parfüm ile sık sık karıştırılsa da aslında çok farklı şeylerdir.

Cilt Tipinize Göre Bronzlaşın

Sağlıklı Bronzlaşma

Bu yazımızda size sağlıklı bronzlaşma üzerine bir makale hazırladık iyi okumalar. Bronzlaşma kişinin teni ve cilt yapısına göre belirlenecek bir konu. Güneş herkese eşit doğsa da hiçbirimiz aynı oranda etkilenmeyiz. Ten rengimiz cilt yapımız güneşin etkileme derecesini belirler, sağlıklı bronzlaşma bu etkilere bağlıdır.

Bronzlaştırıcı Doğal Güneş Yağları

Bronzlaştırıcı Yağ

Özellikle yaz aylarında güneş ışığında uzun süre kaldığımız zaman vücut B vitamini kaybeder. Ve yine eğer C vitamini eksikliğimiz varsa aşırı güneş cildimizde lekelenmeye sebep olur. İşte bu yüzden güneşlendiğimiz zamanlarda diğer zamanlara nazaran daha fazla B ve C vitamini tüketmemiz gerekir.

Fazla güneşlenmek cildin kurumasına ve kırışmasına yol açacağından bronzlaşmayı abartmamakta fayda var. Güneşlenirken daha sağlıklı ve doğal bir bronzlaşma istiyorsanız aşağıdaki doğal yağlar tam size göre.

Vücut Bakımınız İçin Sihirli Formüller

Tepeden tırnağa güzelleşmek için yüzünüz kadar, bacaklarınızın, elleriniz, ayaklarınız ve saçlarınızın bakıma ihtiyacı var. 

Hassas ciltlere peeling

1 çorba kaşığı katı  hindistan cevizi yağı ve 1 çorba kaşığı elma sirkesini iyice karıştırın. Bu karışımla cildinize dairesel hareketlerle masaj yapın, sonra ılık su ile yıkayın. Sirke ölü deriyi temizlerken, katı hindistan cevizi yağı cildi yumuşatıcaktır.

Bitkisel Banyolar

Aromaterapik ve Bitkisel Banyo

Duş almak rahatlatıcıdır. Bu rahatlığı daha üst seviyeye çıkarmaksa elimizde işte size rahatlatıcı etkisini bildiğimiz bazı bitkiler ve bitki yağlarından oluşan bir yazı hazırladık iyi okumalar.

Problemler ve stres, sıcak su tarafından bedenden sökülüp atılır. Kaslar gevşer, sinir sistemi ve kan dolaşımı olumlu etkilenir.Yatmadan önce alınan bir tam banyo en faydalı uyku ilacıdır. Bir soğuk algınlığı başlangıcında alınan,eterli yağlar veya bitki katkısı içeren bir banyo fazla yararlı olabilir. Ama, gerekli katkılarla hazırlanan bir tam banyonun, deri için en faydalı güzellik ilacı olabileceği unutmayın.

Vücut Ritmi

Vücut Ritmi

İnsan vücudunun bir ritmi vardır, saatlere göre değişiklik gösterir bu yazıda bunlardan bahsedeceğiz. Uzun bir yolculuğa çıkan kişiler iyi bilir. Saatlerin kayması, doğal vücut ritmini altüst eder. Gündüzleri insan kendini yorgun hisseder, baş ağrısından ve dikkat zayıflığından şikayetçi olur. Ruh hali iniş çıkışlar gösterir. Bu durumda insan yatma vaktini dört gözle bekler. Bunun nedeni şudur: İçimizdeki saat her insanda tiktak eder. Tıpkı vücut ısısı, tansiyon, kalp frekansı, hormon miktarı gibi.

Bu saat vücut fonksiyonlarımızı idare eder. Gündüzleri aktif olmamıza, geceleri de uyumamıza yardımcı olur. Kısacası gün 24 saattir ve biz 24 kez değişiriz. Bunun sağlığınız ve kendinizi tümüyle iyi hissetmeniz açısından anlamı nedir? Biyologlar, doktorlar ve farmakologlar bu olağanüstü duruma kronobiyoloji adını veriyorlar.

Antioksidan Deposu Besinler

Antioksidan

Antioksdidanlar günümüzün vazgeçilmezleri arasında yer alıyor biz de size bu yazımızda bu antioksidanlara değinmek istedik.
Bir çok meyve yüksek seviyelerde antioksidan özelliklere sahiptir. Çesitli meyvelerin oksijen radikalleri absorpsiyon kapasitleri asagida siralanmistir. Greyfurt (pembe )
Kivi
Kiraz
Üzümler ( kirmizi )
Portakal
Erik
Ahududu
Çilek
Bögürtlen
Mavi bögürtlen
Kuru üzüm
Kuru erik
Nar kirmizi sarap ve yesil çaydan 3 misli daha fazla antioksidan içerir

Lazer Epilasyon Hakkında Merak Ettikleriniz

Lazer epilasyon nasıl yapılır sorusunun cevabını aradığımız yazımızda, Lazer neden birden fazla seans gerekmektedir ve tedavi sonrasında iz kalır mı, lazer güvenli midir, gibi sorulara cevap arayacağız

Tıbbın önemli teknolojik buluşlarından olan lazer son 30-40 yıldır gelişerek bir fazla alanda (göz ameliyatlarından diş dolgusuna kadar) güvenle kullanılmaktadır. Bu kullanım alanlarından bir yenisi de lazer epilasyondur. Doğru vakıada doğru lazer ve doz seçilerek güvenli kullanım sağlanır. Lazerin birikici etkisine (Kanser yapıcı) rastlanmamıştır. FDA (Amerikan gıda ve ilaç dairesi) onaylı cihazlar ABD ‘den İngiltere’ye, Avustralya’ya kadar birçok gelişmiş ülkede kullanılmaktadır.


Evde Hazırlanmış Saç Parfümü

Saç Parfümü

Saçlarınızı yıkadıktan sonra güzel kokması için aşağıda tarifini vereceğimiz parfümü uygulayabilirsiniz.
  • 1 çay bardağı su
  • 6 yemek kaşığı gliserin
  • 1 tatlı kaşığı lavanta yağı
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 1 tatlı kaşığı limon yağı
  • 5 damla bergamot yağı
  • 5 damla sandalağacı ( parfümlerde de kullanılan muhteşem bir esans)
Karışımı bir su buharında ısıtın ve dinlenmeye bırakın. Duştan Sonra Çalkalayarak Çok az bir miktarını saçlarınıza uygulayabilirsiniz, saçlarınıza bakım yapacak ve güzel kokmasını sağlayacak bir yöntemdir bu. Gliserin ve hindistan cevizi yağı saçlarınızı beslerken lavanta limon bergamot ve sandal ağacı kokuları saçlarınızı harkulade kokutacak

Saç Dökülmesi

Saç Dökülmesi


Saç Dökülmesi için verilen tarifler internetten derlemedir kesinlik arz etmiyor. Deneyecekseniz iyice araştırın. Ancak Bu tarz şeylere pek inanmamanızı tavsiye ederiz.

Devetabanı yapraklarıiki yemek kaşığı, Sarı kantaron bir yemek kaşığı, Papatya bir yemek kaşığı.
Yukarıdaki bitkileri karıştın, bir litre sıcak su ekleyin, demlendirin, soğumaya bırakın. Bir pamuk yardımıyla saç derisine uygulayın. Saçlarınızı temizlemeden kurumaya bırakın, bu karışımı haftada en fazla 2-3 kez kullanarak saç bakımınızı yapabilirsiniz.

SAÇ İÇİN DOĞAL MASKE TARİFLERİ

Saçların Çabuk Uzaması İçin


İçinde su kaynayan genişçe bir tencerenin içine daha küçük bir kabı oturtun. 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağını, 1 yemek kaşığı kakao yağını, 1 yemek kaşığı badem yağını bu ikinci kabın içinde eritin. Bütün bu yağlar eriyince, kabı kaynar suyun içinden alın ve karışımı iyice çırpın. Bu karışımdan 1 çorba kaşığı kadarını alarak buna 1 çorba kaşığı su katın, iyice karıştırın. Bu sıvıyı ovarak başınıza sürün ve bu durumda 15 dakika ile yarım saat arasında bekleyin. Ardından saçınızı yıkayıp durulayın. Bu tedavi saçınızı uzatacağı gibi koyu renk saçlara yeni bir canlılık ve parlaklık verir.

Parlak saçlar için

1 yumurtanın sarısı ile 2 çorba kaşığı zeytinyağını karıştırın. Saç diplerine sürüp masaj yapın ve 10 dakika bekleyin. Şampuanla yıkayıp durulayın. Saçlarınızın parlak ve sağlıklı bir görünüm kazandığını göreceksiniz.