Çay Ağacı Yağı

son günlerde oldukça popüler olan bir konu bu çay ağacı yağı, peki nedir çay ağacı yağı nerede yetişir nasıl üretilir çay ağacı yağının faydaları nelerdir, çay ağacı yağı nasıl kullananılır sivilceye karşı gerçekten etkilimidir. işte sorularınızın cevabı yazımızda.

Çay Ağacı



Çay ağacı Melaleuca olarak bilinen hint defnesi ismiyle anılan Avustralya kökenli bir ağaçtır. Daha çok yapraklarından demlenen çayla ünlenmiş bir ağaçtır. Ancak bu ağacı bildiğimiz çayla karıştırmamak lazım. Zamanın gemicileri yapraklarından çay demledikleri için bu ismi vermişlerdir. çay ağacını bu kadar değerli kılan ise yapraklarından elde edilen uçucu çay ağacı yağıdır. 


Çay Ağacı Yağı Nedir 



Çay Ağacı Yağı
Avusturalya kıtasında özgü olan bu yağı diğer yağlardan ayıran en temel özellik uçucu yağ yapısıdır. Genelde bitki tohum yağları, oleik, linoleik gibi yağ asitlerini içerirlerken uçucu yağlar bu asitleri içermezler. Zaten sivilce, mantar, seboreik dermatit gibi durumlarda çay ağacı yağının iyi gelmesini sağlayan durumda tam olarak içerdiği bu uçucu bileşiklerdir. 

Çay Ağacı Yağı İçeriği 


Çay ağacı yağının içeriğinde bulunan maddeler yaklaşık olarak şu şekildedir;
terpinen-4-ol  % 30-45
γ-terpinen      %10-30
α-terpinen      %5-10
1,8-Cineole    %0-15
α-terpinolene  %1.5-5
α-terpinol        %1,5-8
α-pinen            %1-6
p-simen           %0,5-8 

Çay Ağacı Yağının Faydaları 


Çay Ağacı Yağının Faydaları Çay ağacı bir çok kişi tarafından, sivilceler, seboreik dermatit, cilt lekeleri, uçuk (herpes simpleks), hpv ( genital mantarlar), ayak mantarı, vb alanlarda kullanılmaktadır. Ancak unutmayınız ki çay ağacı bir ilaç değildir. Bir çok kaynaktan okuduğunuz bilgileri çoğunun yönlendirme amaçlı olduğunu internette yaratılan bilgi kirliliği ve pazarlama hileleri olduğunu unutmayın. Çay ağacı yukarıda sayılı durumlarda etki etmektedir, ancak asla mucizeler yaratamaz.
Çay ağacı kremi, çay ağacı şampuanı, çay ağacı diş macunu gibi ürünlerin içerisinde çay ağacı yağı oranının %1-2 civarında olduğunu unutmayınız. Çay ağacının faydalarından yararlanmak için saf çay ağacı yağından daha yüksek oranlı kullanmalısınız. Ama unutmayın çay ağacı yağını saf olarak kullanmayınız. 
Çay Ağacı Yağının Sivilcelere Faydaları  
Çay ağacı yağı sivilce konusunda oldukça olumlu etkileri olan bir yağdır. Sivilceler için çay ağacı yağı kullanan bir çok insan çay ağacı yağının sivilceler üzerindeki olumlu etkilerini paylaşmaktadır. Sivilce (akne) ve siyah noktalara neden olan "p. acnes" bakterisi üzerinde benzoyl peroxide gibi etkileri olduğu iddia edilmektedir. Sivilceli ciltlerin bakımında çay ağacı yağından faydalanılabilir.

Çay Ağacı Yağının Uçuğa Faydaları 

Uçuk yani "herpes simpleks" sinir hücrelerine yerleşen bir virüstür. İnsan bağışıklık sistemi zayıfladığında kendisini göstererek etkin hale gelir. Uçuk bulaşıcı bir virüstür, bu yüzden uçuk olan kişilerle öpüşmekten kaçınmalısınız. Eğer dudağınızda uçuk çıktıysa muhakkak doktor muayenesi olmalısınız. Çay ağacı yağı uçuğa karşı etkili bir yağdır, virüsün yayılmasını engelleyici özellikleri bilinmektedir, uçuk olan bölgeye çay ağacı yağını özellikle shea butter (shea yağı) ile seyrelterek uygulayabilirsiniz.

Çay Ağacı Yağının HPV Faydaları 


 HPV yani "human papilloma virus" özellikle ürogenital bölgelerde görülen deri ve mukozaya tutunan bir virüstür. HPV'nin çeşitli genital kanserlere yol açtığı bilinmektedir. Ürogenital bölgelerinizde anormal ve siğil görünümlü kabarcıklar oluşursa direkt uzman bir doktora muayene olun. Doktorunuzun verdiği ilaç ve tedavi yöntemlerini kullanın. Çay ağacı yağı HPV konusunda etkileri olduğu bildirilen bir yağdır, yabancı forum sitelerinde oldukça fazla konuşulmakta, bir çok insan tarafından kullanılmaktadır.

Çay Ağacı Yağı Seboreik Dermatit Faydaları

  
Seboreik dermatit yani saçtaki yağlı ve kepekli kaşıntılı durumun nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte "malassezia furfur" mantarının bu hastalığı tetiklediği düşünülmektedir. Saç derinizde yağlı kepekli kaşıntı varsa doktor kontrolünden geçmelisiniz. Çay ağacı yağının seboreik dermatitte iyi sonuçlar verdiği kulanıcılar tarafından dile getirilmektedir. Çay ağacı yağı ve seboreik dermatit konusunda kesin bilimsel veriler olmamakla birlikte olumlu klinik çalışmalar vardır.

Çay Ağacı Yağının Ayak Bakımındaki Faydaları 


 Çay ağacı yağından başta ayak mantarı ve kokusu olmak üzere çeşitli ayak bakımlarında faydalanılmaktadır. Çay ağacı yağı ayak mantarı için oldukça yaygın kullanılan bir yağdır. Ayrıca çay ağacı yağı ayak kokusu konusunda olumlu sonuçları ile bilinmektedir.

Saf Çay ağacı yağı 


Bir çok insan çay ağacı yağına dair okudukları bilgiler ışığında çay ağacı kullanmaya çalışmaktalar, ancak özellikle ülkemizde saf çay ağacı yağını bulmanız oldukça zordur, İnsanlar birkisel ve aromaterapik yağ uzmanı olmadıklarına göre, ki çay ağacı yağında bir çok uzman bile yağın orjinalliğini anlayamaz. Çay ağacı yağı şeffaf uçucu bir yağdır, bu en önemli ayıracıdır. Orjinal çay ağacı yağı için güvendiğiniz kaynaklardan alışveriş yapmalısınız. 
Çay Ağacına dair yazacaklarımız bu kadar. oldukça faydalı olan bu yağı kullanmaya gayret enin ancak unutmayın çok fazla sahtesi var piyasada. doakozmetik.com adresinden edinebilirsiniz. Sevgiyle kalın.
Son araştırmalarda açığa çıkıyor ki çay ağacı yağı saç kıran için de oldukça etkili bir ürün. Saçkıranın bir mantar sonucu olduğu görüşü benimsendikçe anti mantarik olan çay ağacı yağı saçkıranda oldukça önemli bir konuma geliyor.
Kaynak:

http://www.cayagaciyagi.org/

http://en.wikipedia.org/wiki/Tea_tree_oil

http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/druginfo/natural/113.html



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yapalım, Unutmayın BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA ÇOĞALIR