Peeling

Bu yazımda sizin için fiziksel ve kimyasal peelingleri aktaracağım. Peeling nedir, nasıl yapılır neden yapılmalıdır gibi konuların cevabını bulabileceksiniz.


Peeling

Peeling Nedir


Peeling aslında cildin daha derinlemesine temizlenmesi amacıyla yapılan yöntemlere denmektedir. İki türlü uygulanmaktadır birincisi fiziksel peeling ikincisi kimyasal peeling. Aslında kese yapmak ponza taşı kullanmak veya içinde zerrecikler bulunan (ufak mikronlu parçacıklar, kahve telvesi, tuz) kozmetik ürünler kullanmak fiziksel peeling yapmaktır. 


Diğer yöntemse daha kuvvetli kimyasal maddeler yardımıyla cildin soyulmasıdır ki bunun için kozmetik ürün kullanabilir veya daha hızlı soyulma yapan asitlerden yararlanabilirsiniz.

Kimyasal Peeling  Nasıl Yapılır


Kimyasal peeling, cildin çeşitli kimyasal maddeler kullanılarak soyulması ve yeni bir cilt tabakasının ortaya çıkarılmasıdır. Cildin ölü hücrelerden arındırılması amacıyla yapılan bu uygulamalar, bunun yanı sıra, güneş lekeleri, akne izleri ve kırışıklıklarının görünümün ortadan kaldırılması ve cildin dengelenmesi amacıyla da kullanılmaktadır. Kimyasal peelingi doktorlara yaptırabileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz.
Peeling

Kimyasal peelingde yapılan soyma işlemleri, yapılış derinliklerine göre; yüzeysel, orta ve derin peeling olarak sınıflandırılmaktadır. Açık tenli ve ince ciltlerde daha etkili sonuçlar alınan bu uygulama, kişilerin yaş, cinsiyet, cilt tipleri ve uygulanan peeling türüne göre, farklı seans aralıkları ve süreçlerinde uygulanmaktadır. Kimyasal peelingde en çok kullanılan maddeler, laktik asit, salisilik asit ve glikolik asittir.

Kimyasal peelingin uygulanmasından sonra, ilgili cilt bölgesinin güneşten ve tahrişten korunmasına özen gösterilmelidir. Aksi halde, ciltte lekelenmeler meydana gelebilmektedir, ayrıca cildinizi soymayınız, çünkü cildinizi soymak size zarar verebilir.

Kimyasal peelingin hafif seviyelisi için genellikle %3-4 glikolik asit, %7-8 laktik asit içeren kozmetik ürünler kullanılmaktadır. Ama bu ürünler oldukça pahalı fiyatlara satılıyor. İnternette bazı sitelerden bu ürünleri asit şeklinde alırsanız oldukça uygun fiyatlı tonikler yapabilirsiniz. Daha orta ve ileri peelingler için kullanılan asit oranları yüksek olmaktadır örneğin %50-70 glikolik asit veya %70-100 laktik asit gibi. 

Kimyasal peeling dövme silme, jilet izi, faça izi, cilt lekesi, skarlar çukurluklar, sivilce izleri, gözenek genişlemesi için kullanılmaktadır.

Yazımın sonuna gelirken Peeling yöntemlerinden en dikkat çeken uygulamalardan olan TCA-Kimyasal peelin hakkında detaylı çalımmam için "TCA-Kimyasal Peeling" başlığını tıklamanızın yeterli olacağını hatırlatmak isterim.

TCA-KİMYASAK PEELİNG HAKKINDA
DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yapalım, Unutmayın BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA ÇOĞALIR