Hamilelik Çatlaklarından TCA ile Kurtulun




 Hamilelik Çatlaklarından TCA ile  KurtulunKadınların hamilelik döneminde en büyük korkuları ve başa çıkmaya çalıştıkları sorunların başında hamilelik çatlakları gelir. Ağırlıklı olarak hamileliğin 6. Ayından sonra karnın çok daha fazla büyümesi ve buna ayak uyduramayan cildin meydana getirdiği bu çatlaklar doğum sonuna kadar devam eder ve hatta bazen kadının tüm göbek, basen kısmını sarabilir.

Doğum sonrasındada varlığı koruyan hatta tedbir alınmadığı durumlarda kozmetolojik açıdan rahatsız edici boyutlar kazanabilmektedir. Yazımız tam da bu noktada hamilelik çatlakrının tedavi yöntemleri ve son dönem uygulamalarda öne çıkan TCA-Kimyasal peeling yöntemi üzerine hazırlanmıştır.


Hamilelik Çatlakları


Özellikle daha önceli yıllarda doğum yapan her 10 kadının 9unda istisnasız bu çatlakları görebilirsiniz. Bazılarında çok daha fazla bir cilt çatlağı varken, bazıların da bu daha hafif seyretmiş olabilir. Özellikle çok zayıf iken hamile kalmak bu çatlakların oluşmasına daha fazla neden olur. 9. Ayında bir hamile kadının göbeğini aklınıza getirdiğinizde zaten ne demek istediğimizi açıkça anlayacaksınız. Bu değişime bir cildin reaksiyon göstermemesi zaten kaçınılmaz bir durum.


Doğum çatlaklarının tedavi bir çok yöntemden bahsetmek mümkün. Bu anlmda, Lazer tedavisinde,  değişik lazer uygulamalarıyla derinin alt tabakalrına yönelik bir müdahale ile doku dengesinin sağlanması amaçlanırken bu süreç , 3-5 hafta aralıklarla ve cilt yapısının değişkenlik göstermesi durumuna bağlı olarak değişebilmektedir. Ancak lazer yönteminde, iz bırakma yada sorunun çözümü noktasında istenilen derecede başarı sağlamayabilir.

Lazer uygulamalarının dışında Mikro Dermabrazyon uygulaması olarak bilinen ve  kontrollü olarak derinin üst tabakasının zımparalanması işlemide alternatif bir uygulamalardan da bahsedilebilir.

Kimyasal Peeling Tedavisnde 
TCA Asit Uygulaması

Bu yöntemlerin dışında hem daha ekonomik hemde kişinin kendi başına gerçekleştireceği bir tedavi yöntemi olarak Kimyasal peeling uygulamalarından olan TCA tedavisi ile hamilelik çatlaklarından kurtulmak mümkün.

TCA Nedir ?

TCA Bir asit türüdür. Labarauar ortamında hazırlanan bir asit olan TCA Peeling ürünü olarak deiyonize suda çözelti haline getirilerek Uygulandığı üst tabakadaki deriyi yakarak derinin kurumasını ve ardından soyulmasını sağlayan bir asit solisyonu olarak kullanılır.

TCA (trikloroasetik asit) peelingle özellikle, cilt lekeleri, sivilce izleri, gözenekler, doğum izleri, faça izleri, jilet izleri, dikiş izleri, cilt kırışıklıkları giderilmekte hatta dövme bile silinebilmektedir.

Hamilelik Çatlaklarına 
TCA Nasıl Uygulanır ?

 Hamilelik Çatlaklarından TCA ile  KurtulunCilt yapısının hassasiyet ine bağlı olarak derecelendirilebilen TCA peeling uygulamasında ilk adım cilt tipine uygun derecelendirilmiş solisyonu seçmektir. Burada bilinmesi gereken en önemli durumun ilk uygulamada sorunun çözülmesini sağlamak amacıyla cildi zorlayan, gereğinden fazla oranlı soliyon ve cilde temas süresinin fazla olmas gibi yaklaşımların kesinlikle tehlikeli olduğudur.

Hailelik çatlaklarının giderilmesinde kullanılacak TCA oranı ten rengi ve cildin hassaiyetine bağlı olarak % 35 oranına kadar yükselebilmekdir. Uygulama esnasında TCA solisyonu, öncesinde temizlenmiş olan bölgeye, cilde temas ettiğinden şüphe duyulmayacak biçimde 3 ila 5 dakika arasıda değişebilen sürelerde hafif darbelerle sürülmelidir. 1-2 dakika içerisinde cildde oluşmaya başlayan iğne batıklarına benzer yada yanma gibi hafifi acı hissi yaratacağı önceden bilinmeli cidin zorlanmaya başladığı noktada 2 dakidan az 4 dakikadan fazla olmamasına özen gösterilerek uygulamaya son verilmelidir.

TCA Uygulama Sonrası Yapıması Gerekenler

TCA uygulamasının ardından doğal-organik sabun yada şampuanla uygulamanın olduğu bölge hemen yıakanmalı ve su ile cilt terapi edilmelidir.

Bahsi geçen işlemlerin ardından cilt dengesinin tekrar kazanılması sağlayacak sağlıklı bir tedavi süreci için çinko oksit oranı yüksek pişik kremleri yada B5 bepantenol gibi yüksek nemlendirici etkilere sahip vitaminlerle uygulama sonrasında hasarlı bölge sürekli desteklenmeli ve doğrudan sıcağa maruz kalmamasına önem verecek biçimde dışssal etmenlerden konuması sağlanmalıdır.

Hamilelik çatlaklarının tamamen kaybolması sürecine kadar 15- 20 günlük periotlarda uygulanabilecek olan TCA peeling yönteminin hassas ama bilinçli kullanımda sorunun kesin çözümü için çok iyi bir tedavi yöntemi olduğu unutulmamalı ve cilt dengesinin sağlanması açısından önerilen mineral ve vitamin desteklerinin 4-5 saat gibi zaman dilimlerinde cilde sürülerek, dokunun kendini güçlendirmesi sağlanmalıdır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yapalım, Unutmayın BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA ÇOĞALIR