Badem Yağının Faydaları

Sağlık ve Güzellik Rehberi olarak, bu yazıyı badem-yagi.org sitesinden alıntıladık. faydalanmanızı umuyoruz.

Badem Yağı Faydaları

Pembe ve beyaz renklerde çiçekler açan Badem Ağacının meyvesi, olgunlaştıktan sonra sert bir kabukla kaplanır. Acıbadem ve Tatlı badem olmak üzere başlıca iki çeşidi vardır. Bademin, diğer kabuklu yemişler gibi, besin değerleri son derece yüksektir. İçerisinde bol miktarda E Vitamini, kalsiyum, magnezyum, potasyum ve fosfor bulunmaktadır. Bademin ezilerek yağı elde edilir.

Bademin Faydaları: Vücuda, beyne ve göze kuvvet verir. Yüksek kalori değeriyle kilo almaya yardımcı olur. Baş ve böbrek ağrılarını hafifletir. Soğuk algınlığı ve bronşite iyi gelir.Badem Yağı, pek çok şifayı içinde barındıran özel bir yağdır. Badem Yağı kabızlığı giderir. Acıbadem Yağı böbrekleri temizler, böbrek iltihabını gidermeye ve böbrek kumunu dökmeye yardımcı olur. Basur olan yere sürülürse ağrı ve yanmaları giderir. Egzama kaşıntılarını azaltır. Tatlı Badem Yağı en eski bakım ürünlerinden biridir. Hassas ve kuru ciltlere sürülürse cildi besler ve pürüzleri giderir.

Badem ve Badem Yağı Nasıl Kullanılır: 

Badem taze olarak yenebileceği gibi olgunlaştıktan sonra çekirdeği de yenebilir. Badem, yemeklere ve tatlılara ayrı bir lezzet katmanın yanında besin değerlerini de arttırır. Badem Yağı makyaj çıkarıcı, cilt temizleyici ve yumuşatıcı olarak kullanılabilir. Özellikle hamilelerin cilt çatlaklarının oluşumunu ve iz bırakmasını önlemek için kullanılır.

Badem yağı cilt ve saç bakımında çok faydalı bir yağdır, üretimi bol olduğu için fiyatı diğer bitkisel yağlara oranla daha makuldür. Saçlarınızın sağlığı için badem yağından faydalanabilirsiniz. Ayrıca cildiniz için de biçilmiş kaftandır. Badem yağı kişisel bakım amaçlı kullanıldığı gibi, ayakkabı bakımında kullanılabilir, deri ayakkabılara iyi bakım yapar, ayrıca badem yağı tef darbuka davul gibi ritim enstrümanları ve ney bakımında kullanılır.

Badem yağı faydaları:

Badem yağı kuru ciltler için en büyük doğal ilaçtır. Badem yağı cildi yumuşak tutmayı sağlar. Badem yağı ince ve duyarlı ciltler için çok yararlıdır. Tatlı badem yağı, tarih boyunca güzellik için kullanılmıştır. Badem yağı günümüzde dahi en çok aranan ve kullanılan yağlardan birisidir.
Bademyağı yüzde oluşan lekeler için, siyah noktalardan tarafından gözenekleri genişleyen, kuru, ihmal edilmiş ve pullanmış ciltler için çok faydalıdır. Bademyağı, E vitamini ve mineraller açısınından zengindir, bu zenginliğinden dolayı hem cildin hem de saçların E vitamin ihtiyacını giderir.
Özellikle soğuk havalarda dış etkenlerden kolayca etkilenen kuru ciltler hava soğudukça cilt daha da kurulaşır. Ciltteki bu etkileri yoketmek için en iyi şey bademyağıdır. Her gece yüzünüze bademyağı sürebilirsiniz.
Bademyağının bunların dışında pratik başka faydaları da bulunur. Bir kaç damla bademyağını bir parça pamuk üstüne damlatarak akşamları makyajınızı temizlemek için de kullanabilirsiniz. Bademyağı hem makyaj çıkarmak hem de cildi temizlemek için oldukça idealdir.

Badem Yağının Cilde ve Yüze Faydaları


Badem yağı içeriğindeki yoğun E vitamini ve A, B1, B2, B6 vitaminleri sayesinde cildi besler, nemlendirir ve ayni zamanda ciltteki kırışıkların görünümünde azaltmaya yardımcı olur. Zaten dikkat ettiyseniz pek çok cilt kreminin içeriğinde badem yağı vardır. Badem Yağının Yüze Faydaları Badem yağını göz çevrenizde oluşan ve kaz ayağı denilen kırışıklıklar ve göz altı morlukları için güvenle kullanabilirsiniz. Yalnız dikkat etmeniz gereken bir nokta var o da badem yağını asla gözünüze kaçırmamanız gerektiğini unutmayın, kaçarsa yakıcı olabiliyor.




Badem yağı, badem çekirdeğinin soğuk pres yöntemi ile sıkılmasından elde edilir, soluk sarı renkli, hafif kokulu ve ceviz tadında bir sabit yağdır. Badem yağı kuru ve çatlak ciltleri çok olumlu etkiler ve pürüzlerini giderir. Ayrıca badem yağı saç besleyici olup, saç dökülmesini önler. Kabızlık giderici özelliği sahiptir. Antioksidan e vitamini yönünden oldukça zengin olan badem yağı bu özelliği ile yaşlılık etkilerinden ve pek çok hastalıktan koruyucudur. Bunların yanında badem yağı hamilelik sırasında karın bölgesine uygulandığında, doğum sonrası çatlakların oluşmasını engellediği bilinmektedir.





Kaynak: http://www.badem-yagi.org/2014/08/badem-yag-faydalar.html





sağlıklı ve güzel günler dileriz. bu yazımızla alakalı olarak stres bağışıklık sistemimizi çökertiyor makalemizi inceleyebilirsiniz.

1 yorum:

  1. direk olarak mı sürülüyo cilde sonra hemen yıkanıyo mu cilt lütfen çabuk söyleyin

    YanıtlaSil

Yorum Yapalım, Unutmayın BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA ÇOĞALIR