Hamilelik Çatlaklarını Oluşmadan Engelleyin

Hamilelik Çatlakları

Hamilelik boyunca çatlak oluşumunu nasıl engelleyebiliriz sorusu bütün kadınların zihnini oldukça fazla meşgul eden bir kavram, cilt çatlakları hamilelikten sonra en çok görünen olfu olduğu için kadınlar bu çatlaklara karşı önlem almak istiyorlar, ancak unutmayın ki mucize diye bir şey yok ve dünya üzerinde çatlakları tamamen geçirebilen bir yöntem henüz bulunmuyor.


Hamilelik sırasında alınan fazla kiloların ciltte çatlaklara dolayısıyla da istenmeyen bir görünüme neden olabileceğini belirten uzmanlar, gebelik çatlaklarıyla baş etmenin ve gebelik çatlaklarını daha oluşmadan önlemek en mantıklısı. Çatlaklar alt derideki elastik dokuların bozulmasıyla meydana gelir. Bu bozulma, vücut ağırlığının ani ve önemli ölçüde artmasından dolayı olur. Değişik boyutlarda uzun çizikler halinde görülür. Renkleri değişkendir. Başta kırmızı olurlar, daha sonra beyaza dönüşürler ve en sonunda sedef rengini alırlar.

Hamilelik Çatlaklarını Önlemek

Hamilelik sırasında çatlak oluşma riski fazla yüksektir, çünkü vücudun  bazı bölgeleri normalden fazla ve farklı bir şekilde kilo alır. Hamile kadınların dörtte üçünde rastlanan bu durum, yaklaşık olarak, hamileliğin altıncı ayında ortaya çıkar. Gerçekte, çatlakları önlemenin mucize sayılabilecek bir seçeneği yok. Kilo alımını kontrol etmek ve bir limit koymak, çatlakların oluşumunu durdurur.

Kakao Yağı

Çatlakların önüne geçebilmek için derinizi iyice nemlendirip daha elastik hale getirmenizi öneriyoruz. Bunun için günlük bir nemlendirici krem kullanabilirsiniz. Ancak daha etkili bir yöntem olarak,  hamileli sürecinde kakao yağı kullanmak hem cilt dengesinin sağlanması hemde olası çatlak oluşumuna karşı etkili bir önleyici uygulama olacaktır. Yanız, ultrasondan 7 gün kadar önce bu kremleri karnınıza sürmeyi kesin, çünkü ultrasonda netliği bozucu etkisi olabilir.

Çatlaklar genelde basen bölgelerinde, kalçalarda, göğüslerde ama özelliklede karında görülür. Hamilelik çatlakları bir kere oluştu mu ne yazık ki tedavi süreci cildin yapısına bağlı olarak uzun zamanlara yayılabilmektedir.

Bu yüzden hamilelik sürecinde genel metabolizmada meydana gelen değişikliğin gerek besin dengesi sağlanarak, gereksede bir dizi eğzersizle engellemenin mümkün olduğu unutulmamalı ve bu konularda hassasiyet gösterilmelidi.

Özellikle egzersiz hareketlerinin cildin elsatikiyetini artırdığı, aynı zamanda kalojen ve elastin lifleri hareketlendirerek, gelişen hamilelik süreci boyunca diri ve canlı bir cit görünümü içinde elzem olduğu hatırdan çıkarılmamalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yapalım, Unutmayın BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA ÇOĞALIR