Bitkisel Çaylar

Bitkisel Çaylar

Bitkisel çay nedir nasıl tüketilmelidir, bitki çaylarını ne sıklıkla içmeliyiz gibi konulara cevap arayacağımız yazımıza başlıyoruz iyi okumalar. 
Bitkisel çayların sınırsızca içilmesinin sağlığa zararlıdur. Bitkiler de ilaçlar gibi değerlendirilmeli. Bitkilerin toplanmasından demlenmesine kadar geçen sürenin fazla önemli olduğunun bilinmesine rağmen kullanım sıklığı atlanmaktadır. Son günlerde zayıflamak için herkes bilir bilmez, olur olmaz bitki çayı içmeye çalışıyor ama bu durum oldukça zararlı.


Özellikle bayanlar daha güzel görünmek için bitkisel çayları tercih ediyor. Bitkilerin, sürekli tüketilmesinin zararlı olabilir. Doğadaki her ürünün gereğinden fazla kullanılması sağlığa zarar verebilir, bitkisel çayların ilaçlar gibi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. İlaç bitkilerin fazla kullanılmasının insan sağlığına verdiği zararlar saymakla bitmez. Bitkisel çayları tüketirken fazla dikkatli olunması gerekiyor. Tükettiğimiz ürünü iyi tanımalıyız.

Bitkilerin Toplanması

Her gün yeni bir bitkinin ön plana çıkarılıyor. Sizin hastalığınıza iyi gelen bir bitki, aynı hastalığa sahip bir kişinin de iyileşmesini sağlayamaz. Yani size iyi gelen bir bitki başkasına iyi gelmeyebilir. Nasılsa bitki diyerek bilinçsizce tüketmeyin, her okuduğunuza inanmayın. Bitkiler özellikle uzman kişiler tarafından toplanılmazsa büyük sakıncalar doğabilir. Aktarlardan aldığımız bitkilerin nasıl topladığını bilmiyoruz. Uzman kişilerce toplanmayan bir bitki beklenen etkilerin tam tersine sahip olabilir veya hiçbir etkisi olmayabilir.

Birbirine Benzeyebilir

Bitkilerin dış görünüşlerinin birbirine benzer, bitki uzmanı olmayan bir kişinin aradaki farkı kolay kolay fark edemez, bitkilerin taze ve belirli aralıklarla tüketilmesi gerekiyor, bitkilerin sınırsızca demlenip içilmesinin sakıncalı olabilir. İlaç kullanırken doz aşımı ne kadar tehlikeli ise bilinçsiz kullanılan bitkiler de o kadar tehlikeli sonuçlar doğurabilir. İlaç ve zehir arasındaki tek farkın doz olduğunu unutmayın, bitkilerde sizi zehirleyebilir.

Bitkileri olur olmaz vaatler, televizyon ve internet reklamları, kulaktan dolma bilgiler ve eş dost tavsiyesiyle tüketmek oldukça zararlı sonuçlar doğurabilir. Sağlığınıza özen göstermek istiyorsanız daha önce kullanmadığınız adını duymadığınız bitkileri doktor tavsiyesi olmadan kullanmayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yapalım, Unutmayın BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA ÇOĞALIR