Bronzlaştırıcı Doğal Güneş Yağları

Bronzlaştırıcı Yağ

Özellikle yaz aylarında güneş ışığında uzun süre kaldığımız zaman vücut B vitamini kaybeder. Ve yine eğer C vitamini eksikliğimiz varsa aşırı güneş cildimizde lekelenmeye sebep olur. İşte bu yüzden güneşlendiğimiz zamanlarda diğer zamanlara nazaran daha fazla B ve C vitamini tüketmemiz gerekir.

Fazla güneşlenmek cildin kurumasına ve kırışmasına yol açacağından bronzlaşmayı abartmamakta fayda var. Güneşlenirken daha sağlıklı ve doğal bir bronzlaşma istiyorsanız aşağıdaki doğal yağlar tam size göre.

Kakao Yağı Bronzlaşma

60 gram kakao yağını benmari usulü eritin. Erittiğiniz kakao yağının içine 20 ml jojoba yağı, 20 ml pirinç kepeği yağı, 20 ml macadamia yağı ilave edip cam bir şişenin içinde iyice çalkalayın. Brozlaştırıcı güneş yağınız hazır.

Lavanta kokulu güneş yağı

10 çorba kaşığı kakao yağına benmari usulü eritip içine 3 çorba kaşığı aynısefa yağı, 2 çorba kaşığı pirinç kepeği yağı ve 5 çorba kaşığı susam yağı katıp tüm malzemeyi iyice çalkalayın. Daha sonra karışımı bir şişeye boşaltıp birkaç damla kokulu lavanta yağı ekleyin ve iyice çalkalayın. Lavanta kokulu bronzlaşma yağınız hazır.

Pirinç kepeği yağını güneşlendikten sonra da vücudunuza kullanabilirsiniz, güneşin kavurucu etkilerini dindirici ve lekelenmeyi önleyici özellikleri vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yapalım, Unutmayın BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA ÇOĞALIR