GÜNEŞ LEKELERİ

GÜNEŞ LEKELERİ


Çoğu bayanın kronik sorunlarından olan güneş lekelerinin özellikle yaz aylarında güneş ışınlarına fazla maruz kalındığında ortaya çıktığını ifade eden uzmanlar, güneş ışınlarına maruz kalan bölgelerde, özellikle de yüz, alın, yanak, burun, çene ve üst dudakta düzensiz kenarlı kahverengi veya hiperpigmente alanlar oluştuğunu belirtiyor. Oysa yaz aylarında parlaklığını ve canlılığını kaybeden cildi yeniden canlandırmak mümkün. İşte kışa canlı bir ciltle girmek için yapılması gerekenler…

Bol su içmek, taze sebze ve meyve yemek, sigara içmemek, nemlendirici kullanmak, düzenli uyumak, cilt temizliği ve masaj gibi uygulamalar güneşte cildi zarar görmüş birçok kişinin kışa canlı bir ciltle girmesini sağlar.



GÜNEŞ LEKELERİNİN OLUŞMA NEDENLERİ


Güneş lekelerinin güneş ışınlarına maruz kalarak ortaya çıka, güneş ışınlarına maruz kalan bölgelerde, özellikle de yüz, alın, yanak, burun, çene ve üst dudakta düzensiz kenarlı kahverengi veya hiperpigmente alanlar oluşur.

Güneş lekesi oluşumunda kadınlarda ve esmer tenlilerde daha sık olmakla birlikte, genetik yatkınlık, tiroid hastalıkları, gebelik, adet zamanı, emzirme gibi hormonal değişiklikler, peeling, taze yanık, ağda gibi cilt travmaları, hormon tedavileri, doğum kontrol hapları, bazı sitostatikler gibi ilaçlar önemli faktör oluşturur.

GÜNEŞ LEKELERİNDEN KORUNMA


Lekelerin varlığının, deride gelişen bir kısım lezyonları maskeleyerek, gözden kaçırılmasına sebep olabileceğini vurgulayan uzmanlar, güneş ışınlarına maruz kalmanın genellikle ileri yaşlarda deri kanserine neden olabileceğini, güneş koruyucu kremlerin ise cildi güneşten korumada tek başına yeterli olmayacağını bildirdiler.

Güneş kremlerinin 30 faktör ve üzeri olmak üzere usulüne uygun şekilde kullanılması gerektiğine dikkat çekerek, “Güneş koruyucu kremler ultraviyole A ve B’ye karşı koruyucu nitelikte olmalıdır. İnsan derisinin güneş ışınları ile ilişkisini sağlıklı zemine oturtmak gerekir.

Bol su içmek, taze sebze ve meyve yemek, sigara içmemek, nemlendirici kullanmak, düzenli uyumak, cilt temizliği ve masaj gibi uygulamalar güneşte cildi zarar görmüş birçok kişinin kışa canlı bir ciltle girmesini sağlar. Bilinçli cilt bakımları, faydası kanıtlanmış ve kişinin tanıdığı ürünlerle yaptığı yüzeysel peelingler, hem güneşin sebep olduğu hasarı minimize eder hem de kış mevsimi için cildi hazırlar.

Bu noktada, cilt lekelerinden dövme sildirme işlemlerine kadar geniş bir yelpazede başarılı sonuçlar göstermiş olan Kimyasal peelin uygulamalarından bahsetmek gerekmektedir.

GÜNEŞ LEKELERİNE KİMYASAL PEELİNG İLE SON

Cilt yapısının hassasiyetine bağlı olarak derecelendirilebilen kimyasal peeling uygulamaları, ciltte sorunlu bölgenin tabakalar halinde soyulmasını sağlayan peeling uygulamalarıdır. İçeriğindeki asit bileşiği sayesinde cildin yanması ve ölü derinin ciltten soyularak atılmasını sağlayan Kimyasal Peelin uygulamarında, söz konusu güneş lekesi vb. izler olunca TCA Peeling yöntemi en etkin sonuç alınan kimyasal peeling yöntemidir.

Cildin dermis tabakasında bulunan koljen hücrelerinin artması ve elastin liflerinin hareketlenmesini sağlayan TCA Peeling yöntemi, soyulma sonrası oluşan yeni deri oluşumunu jızlandıran bir etkiye sahiptir.

Uzun yllardır avrupada bu etkileri sayesinde cilt bakım uygulamarının önemli bir unsuru haline gelmiş olan kimyasal peeling uygulamaları hem ekonomik hemde kişinin kendi başına yapabileceği basitlikte bir peeling yöntemi olmasıyla halen cazibesini korurken, ülkemizde hala bilinmemektedir.

Yazımızın sonuna gelirken "güneş lekelerinin tedavisinde TCA Peeling" ile ilgili ayrıntıl bilgi için aşağıda bulunan başlığı tıklamnızın yeterli olacağını hatırlatarak, iyi okumalar dileriz.

GÜNEŞ LEKELERİNİN TEDAVİSİNDE TCA KİMYASAL PEELİNG
HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yapalım, Unutmayın BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA ÇOĞALIR