Kuru Saç Dökülmesi

Kuru Saç Dökülmesi

Kuru Saç Dökülmesi

Kuru saçların bakımına özen göstermelisiniz. Kuru saçlarda dökülme sorunu için yapabilecekleriniz şunlar. Saçlarınız kuruysa, eski canlılığını kaybetmişse ve saçlarınız dökülüyorsa burada vereceğimiz kuru saçların dökülmesini engellemek için aşağıdaki pratik bilgileri kullanabilirsiniz.

Kuru saç

Isı işlemleri saçın kurumasının temel etkenlerinden birisidir. Fön, maşa, düzleştirici vs. gibi metodlar saçın kurumasında önemli bir faktördür. Bu uygulamalardan vazgeçemiyorsanız, ısı ayarını orta seviyeye veya orta seviyenin altına düşürmeniz gerekmektedir.



Kuru saçları nemlendirmek için, doğal maskeler, saç bakım kürleri ve saç bakım ürünlerinden saçı nemli tutabilecek ürünler kullanmalısınız. Kuru saçlar daha fazla koparak dökülmektedirler.

Saçların sertleşmesi, yumuşaklığını kaybetmesi saçların kuruduğunun anlaşılmasının  ilk yoludur. Bu safhada saçlarınızı temizlerken dikkat etmeniz gereken birtakım süreçler var.

Genellikle saçları temizlerken yapılan bir hata ise fazla sıcak veya sıcak su ile yıkamaktır. Saçlarınızı ılık suyla temizlerseniz bu da bir nebze olsun saçlarınızda ve saç derinizde sorun yaşamayı önler.

Koparak Dökülme

Kuru Saç DökülmesiKoparak dökülme kuru saçlarda rastlanan en önemli dökülme çeşidirir. Bu dökülmede saç derisinden dökülme gerçekleşmez. Daha fazla boya, röfle, ısıl işlem, perma gibi saç tellerine zarar veren işlemler sonucu saçın keratinel yapısı zarar görür, saçlar iyice cansızlaşır ve bir zaman sonra koparak dökülür. Cansızlaşan saçlar için kadınların yaptığı en büyük hatalardan birisi, dimethicone yani silikon içeren saç açıcı, fönsuyu, vb ürünler kullanmaktır. Kısa vadede saçı daha canlı gösteren saçı yumuşatan ve tarama kolaylığı sağlayan bu ürünler uzun vadede saçı cansızlaştırır.

Kuru Saç Bakımı

Koparak dökülme sorununa karşı yapmanız gereken şey saçınızı beslemenizdir. Bunun için saçınıza keratin maskesi uygulayabilirsiniz. Ayrıca saçınıza yağ bakımları yapmanızda fayda var. özellikle katı formdaki yağlar, shea butter (shea yağı), Hindistan cevizi yağı, kakao yağı ile sıvı yağlardan, badem yağı ve macadamia yağı ve argan yağını bu sorunlar için kullanabilirsiniz. Bu yağlardan katı formdaki bir yağ ve sıvı formdaki yağlardan birisiyle karıştırabilirsiniz. Benmari usulü erittiğiniz katı form yağın içerisine sıvı yağı ilave ederseniz, kendinize has bir saç bakım yağı yaparsınız. yağ bakımları koparak dökülmeleri oldukça azaltacaktır.

Saçlarınızın kurumasını ve dökülmesini engellemek için bu ufak ipuçları işinize fazla yarayacaktır. Genellikle saçlarınızda kullandığınız ürünlerin bitkisel ya da medikal ürün olmasına özen gösterin. Sağlıklı saçlar için kullandığınız ürünlere önem verin. Sülfatsız şampuanlar kullanmaya özen gösterin.

1 yorum:

  1. Saç dökülmesi özellikle kuru olan saçın dökülmesi strese bağlıdır. Kuru saçlara sizinde belirttiğiniz gibi bakım gerekli

    YanıtlaSil

Yorum Yapalım, Unutmayın BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA ÇOĞALIR