Vücut Bakım Yağları ve Selülit

Vücut Bakım Yağı


Vücut yağları, cildimizi pürüzsüzleştirme ve ona kadifemsi bir doku kazandırmalarını yanı sıra bakım da yapıyor. Tek bilmeniz gereken ise hangi yağların hangi vücut bölgelerinde etkili olduğudur. Biberiyeden elde edilen biberiye yağı etkisi selüliti azaltmaya yarıyor. Masaj sırasında yağları cilt altındaki hücrelere hapsediyor ve yukarıya doğru baskı yapıyor.

Selülit İçin Yağ Karışımı


Kara üzüm çekirdekleri ve portakaldan elde edilen yağlar kan dolaşımını harekete geçirici mini bir masaj kombinasyonuyla selülitlerin cilt yüzeyindeki kötü görüntüsünü yok etmek elinizde. Peki nasıl? Önce sorunlu bölgeye bir miktar yağ sürülüyor ve yumuşak parmak hareketleriyle cilt yüzeyine dağıtılıyor. En sonunda cilt bölüm bölüm işaret parmağı ve başparmak arasına alınarak yukarı çekiliyor. Bu küçük baskılar dokuların gevşemesine sağlıyor, lenf akışı aktifleşiyor ve yağ oluşumu engelleniyor.

Masajın ardından bir de bir saat boyunca lenf drenaj yapmanız mümkün olursa bacakları, karın bölgesini ve popo bölgesini belirgin bir şekilde güçlendirebilirsiniz. Bunun için bacaklarınızı ayak bileklerinizden itibaren kalçanıza kadar stretch filmle bandajlamanız gerekiyor. Yağ ve sıcağın kombinasyonu drenaj etkisi yaparak yağ hücrelerinin oluşunu engelliyor. Soğuk preslenmiş hindistan cevizi yağıyla yapılan masajın ise toksin atıcı etkisi bulunuyor.

Bunun alacağınız yağı ısıtın ve tüm vücudunuza sürün. Beş dakika etki etmesini bekleyin ve daha sonra duş alarak iyice temizleyin.

Aromaterapik Yağlar

Tek başına ya da günlük bakım altına uygulanan yağlar, cildi besliyor ve sakinleştiriyor. Bileşimindeki anti-aging etkisi ise hücre aktivasyonunu harekete geçiriyor, serbest radikallerden koruyor, enerji veriyor. Aromaterapik Yağlar ruhumuzu dinlendiriyor.

Bitkisel yağlar cilt yaşlanmasını da, belirgin bir şekilde geciktiriyor. Bunun en büyük nedeni bakım yapan yağların destilasyonla kazanılan konsantre özlerinin cilt tarafından tamamen emilerek dokulara dek nüfuz etmeleri ve orada yenileyici etkilerini göstermeleri. Örneğin Macadamia vitamin açısından zengin içeriğiyle serbest radikallerle savaşırken hücre yenilenmesini sağlıyor.

Jojoba, ve baobab yağları ise gerginlik kazandırıyor ve cildi derinlemesine nemlendirici etkisi bulunuyor. Ayaklardaki yorgunluğu alırken aynı zamanda stresi de yok eden aromalı yağlar ise hem cilt hem de solunum yolları üzerinde etkili. Banyo suyuna damlatılan birkaç damla, hem cildi ferahlatırken hem de bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Eğer stresten kurtulmak istiyorsanız, o zaman güzellik ritüelinizi aromatik yağlarla tamamlamalısınız. İster masaj yoluyla ister banyo suyuna eklediğiniz birkaç damla esansiyel yağ, hem bedeninizi hem de ruhunuzu canlandıracaktır.

Bu  yağları doa kozmetik adresinden orjinal ve güvenle temin edebilirsiniz.

Yağlarla ilgili yazımız burada bitiyor. okuduğunuz için teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yapalım, Unutmayın BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA ÇOĞALIR