Saç Dökülmesine Bitkisel Tedavi

Saç Dökülmesine Bitkisel Tedavi

Saç Dökülmesine Bitkisel Tedavi

Sizin için bu yazıyı saclarindokulmesi.blogspot.com adresinden alıntıladık iyi okumalar.
Saç dökülmesine çözüm sunan bitkilerden biri de karanfildir. Başka bir ifadeyle karanfilin faydalarından biri de saç dökülmesini kısa zamanda durdurmasıdır.

Karanfili alternatif çözümlerden öne çıkaran birkaç özelliği bulunur.
1. Diğer metodlar gibi rahatsız edici bir kokusu yoktur. Bu özelliği sayesinde hem kış aylarında hem de yaz aylarında rahatlıkla kullanılabilir.
2. Hazırlanması ve uygulanması son derece zahmetsizdir.
3. Özellikle tercih etmediğiniz sürece uygulandıktan sonra durulama gerektirmez.
3. Fazla kısa zamanda sonuç verir.
4. Tonik görevi görür.

Peki, karanfil kürü nasıl uygulanır?
Saç Dökülmesine Bitkisel Tedavi10-15 adet karanfili bir bardak kaynar suya atıp 10 dakika demleyerek karanfil çayını kolayca hazırlayabilirsiniz. Sonra yapmanız gereken tek şey hazırladığınız bu çayı saç derisine masajla uygulamak. (bu ölçülerle hazırladığınız çayın miktarı fazla ise yarım bardak su ve 7-8 adet karanfille de hazırlayabilirsiniz)

Saç Dökülmelerine Karşı Lavanta Kürü

Saç dökülmesine karşı uygulaması oldukça kolay olan bitkisel kür önermekteyim. Bu kürü evinizde kolaylıkla uygulayabilirsiniz. Lavantanın doğru türü en faydalı olanıdır.
Bir tutam (yaklaşık 5g) lavantayı 750 ml kaynamakta olan suya ilave ediniz. Yaklaşık beş dakika yüksek sıcaklıkta (kaynama noktasına yakın) demleyiniz. Demleme tamamlandıktan sonra ılımasını bekleyiniz ve ılıkken süzünüz.

Eğer, saçlarınız temiz ise demlediğiniz lavanta suyu ile saçlarınızı yıkayınız ve yarım saat etki ettiriniz. Yarım saat etki ettirdikten sonra sadece suyla durulayınız.

Eğer, saçlarınız kirli ve fazla yağlanmış ise, önce yeşil sabun veya şampuanla yıkayınız. Sonra demlenmiş lavanta suyu ile yıkayarak, yarım saat etki ettiriniz. Daha sonra sadece su ile durulayınız. Saç dökülmesi durana kadar haftada bir-iki defa uygulanır. Saç dökülmesi durduktan sonra önleyici amaçlı olarak zaman zaman uygulanır.
Bitkisel Yağlar
Malzemeler: iki kaşık defne yağı, iki kaşık badem yağı, iki kaşık avokado yağı
Yapılışı: Bitkisel yağların hepsini bir kâse içinde karıştırın. Özelliklede saç diplerinize masaj yaparak sürün. İki saat sonunda temizleyerek arındırın.

Hindistan Cevizi Yağlı Maske
Malzemeler: bir avuç yeşil zambak yaprağı, 250 gr zeytinyağı
Yapılışı: Yeşil zambak bitkisi doğranır ve hindistan cevizi yağı içinde kaynatılır. Ilık hale geldikten sonra süzülür. Saç diplerine sürdüğünüz losyon bir saat bekletilir ve arındırılır.

Saç Dökülmesini Önleyen Saç Kürü
Malzemeler: 75 gr çiçekli fesleğen, yarım litre su
Yapılışı: Fesleğen bitkisi toz hale getirilir ve kaynar hale getirilen suyun içine atılır. 20 dakika beklettikten sonra süzülür ve saçlar bu suyla yıkanır. Haftada iki kere kullanılabilir.

Saç Bakım Kürü
Malzemeler: 100 gr kına, 30 gr kişniş, iki yemek kaşığı susam yaprağı, mersin yaprağı suyu, turp suyu
Yapılışı: Malzemelerin tamamı karıştırılır ve kaynatılır. Yatmadan önce yapılır ve saçlar streçle kapatılır. Sabah; hatmi kökü bitkisi kaynatılıp demletilerek bu su ile saçlar yıkanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yapalım, Unutmayın BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA ÇOĞALIR