Saçın Fazla Dökülmesinin Nedenleri


Saçın Fazla Dökülmesinin NedenleriSaç Dökülmesinin Nedenleri

Bu yazıyı tibbitedavi.com adresinden alıntıladık iyi okumalar. Saç dökülmesinin nedenleri, saç dökülmesine karşı yapılacaklar ve saç dökülmesini önleyen çeşitli tarifleri içeren bir yazı.
Saçlar kişilerde farklı şekilde dökülmeler gösterebilir, bu dökülmesinin nedenleri saç uçlarının çatlaması kırılması zarar görmesi dış tabakası olan keratin tabakasının zarar görmesi sebep olarak gösterilebilir. Bazen kimyasal faktörler de saç dökülmesine sebep olabilir bunlar perma boya fırın gibi işlemlerdir. Ayrıca klorlu ve kireçli sular güneşlenme sırasında uv ışınları saç dökülmesine sebep olabilir.
Saçlar genelde tepede veya yanlarda ilk olarak dökülmeye başlar. Ama saçların ömrünün kısa olduğunu ve yerine yeni saçların çıkmadığını düşünmeyin. Kadınlarda menopoz döneminde saç dökülmeleri artabilir. Bazen ergenlik döneminde de saçlar dökülebilir yüz saç dökülmesi yani 100 tel saç dökülmesi genel olarak normal karşılanır.








Saçın Fazla Dökülmesinin NedenleriSaç dökülmesine karşı alınabilecek bazı önlemler vardır bunlar, uygun beslenme ile saçların desteklenmesi. Uygun şampuan kullanımı aromaterapi uygulamaları, kimyasal saç ürünlerinden uzak durmalı ve saç dökülmesini önleyen bazı bitkiler ve bitki yağları kullanılabilir, örneğin
50 gram lavanta
50 gram biberiye
50 gram adaçayı
1 litre soğuk su
50 gram hint yağı
50 gram hindistan cevizi yağı
hazırlanması lavanta ve adaçayı birbirleriyle ve biberiye de katarak 1 litre soğuk suda bekletilir. Bu solüsyonla saçlara uygun şekilde masaj yapılır bir gece bekletilir daha sonra hint yağı ve hindistan cevizi yağı karıştırılır bu karışım saçlara sürülür bu karışımda 2 saat kadar bekledikten sonra kimyasal olmayan şampuan yani sülfatsız şampuanla yıkanır.
Birde saç dökülmesini önleyen ya karışımı vardır bunun için gerekli yağlar
25 ml üzüm çekirdeği yağı
25 mil hindistan cevizi yağı
5 damla ardıç uçucu yağı
5 damla biberiye uçucu yağı
bu malzemeleri bir kapta karıştırılır temiz bir saça masaj yapılarak sürülecek saat kadar bekletilir daha sonra önerilen sülfatsız bir şampuanla yıkanarak temizlenir bu uygulama dökülme durana kadar devam eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yapalım, Unutmayın BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA ÇOĞALIR