Saçlarınızla İlgilenin


Saçlarınızla İlgileninSaç Bakımında İlgi ve Süreklilik

Saçlarınızın bakımı için ilgi ve süreklilik şart. Daha iyi ve bakımlı görünmek için, cildiniz gibi saçlarınızla da ilgilenmeniz gerekir. Saçlarınızın sağlıklı ve bakımlı görünmesi için sizlere evde uygulayabileceğiniz bakım metotları ile ilgili bilgiler derledik.

Saç Elektriklenmesi

Isı vb. değişimler saç yapısını zorlar ve bunun neticesinde saçlar elektrikle yüklenir. Saç telleri uçuşur ve çıtır çıtır sesler çıkarır. Özellikle saçlarınızı fön makinesi ile kuruttuğunuzda elektriklenme sorunu ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Avucunuza bir miktar hindistan cevizi yağı alın, yağı avuç içinize iyice yaydıktan sonra saçlarınıza sürün. Gerekirse bitki özleri içeren saç bakım yağları da kullanabilirsiniz. Böyle ürünler bakım yapmanın yanı sıra saçlarınızdaki elektriği de alır. Eğer aceleniz varsa, yağ kullanmadan saçlarınızı su ve gliserinle hafifçe nemlendirin. 

Düzenli olarak “yapılandırma kürleri” kullanın. Bu şekilde saçlarınızın nem dengesini düzenler ve hasarları giderirsiniz. Saçlarınızdaki elektriklenmeye karşı doğal maddelerden yapılmış fırçalar, kemik, ahşap ya da metalden yapılmış taraklar kullanın.

 Saç Yağlanması

Saçlarınızla İlgileninSaçların yıpranması veya hormonal düzensizlikler yağ bezlerinin fazla çalışmasına seçenek verir. Hormon düzensizlikleri dışında; kalıtsal faktörler ve gerginlik gibi durumlar da saçların yağlanmasında etkilidir. Saçlarınızı ılık suyla ve SLS içermeyen şampuan ya da yağlı saçlara uygun bir sülfatsız şampuankullanarak yıkayın. Yıkama sırasında saçlı deriye hafif bir masaj uygulayın ve saçlarınızı ılık suyla iyice durulayın. Saçlarınızı fönün ılık ayarıyla kurutun. Eğer saçlarınız yağlı ise ve yıkamaya vaktiniz yoksa, ıslak saç jölesini saçlarınıza sürüp, sivri uçlu bir tarakla şekillendirebilirsiniz. Bitki özü içeren haftalık kürlerin yağ bezlerini sakinleştirici bir etkisi vardır. Bu kürler saçın ihtiyaç duyduğu nemi sağlar, saç derisinin metabolizmasını canlandırır.

Yağlı saçların fazla sık taranması doğru değildir. Yağlı saçları fazla sık taramak yağ bezlerini harekete geçirerek, yağlanmayı artırır. Ayrıca yağlı saçların şekillendirilmelerinde köpük ya da sprey kullanımı da uygun değildir. Jöle önerilebilir.

Mat Saçlar

Çok sık fön kullanmak, rüzgar, ısı değişimleri, perma veya saç boyası, saçların yapısını zorlar veya saç derisinde pürüzlere seçenek açar. Sonuçta saçlar ışık yansıtmaz, bakımsız ve mat bir hale gelir. Limon suyunu veya elma sirkesini soğuk suyla karıştırın. Saçlarınızı yıkadıktan sonra bu karışımla durulayın. Böyle karışımlar saç yüzeyini düzgünleştirir. Saçlarınızı şampuanlama işleminden sonra fazla iyi bir şekilde durulamaya dikkat edin. Bakım yağları içeren şekillendirme ürünleri kullanırsanız, saçlarınızın daha parlak bir görünüm kazandığına tanık olabilirsiniz. Mat görünen saçlarınıza haftada bir kez bitki proteini içeren kürler uygulayın. Multi vitamin kürleri de saçlara sağlık ve parlaklık verir.

Hacimsiz Saçlar

Hacim sorunu genellikle fazla ince ve düz saçlarda görülür. Böyle saçlara verilen şekil çabuk bozulur ve hacimleri kaybolur. Saçlarınızı yıkadıktan sonra sıvı keratin içeren ürünlerle güçlendirin. Şekillendirme ürünlerini sadece saç uçlarında kullanmanızda yarar var. Şekillendirme ürününü sürdükten sonra, saçlarınıza ayrıldığı çizginin tersi yönde fön çekin. Saçlarınız kısa ise saç tellerinizi parmaklarınızla havalandırın ve spreyle sabitleyin. Saçlarınızı özel arındırıcı SLS içermeyen şampuanlarla ve sülfatsız şampuanlarla yıkayın, iyice durulayın. Düzenli olarak, saçları onaran şekillendirme ürünleri kullanın, böylelikle saçlarınızın güçlenmesini sağlarsınız. Saç telleriniz ince ise, altı haftada bir uçlarından kestirmenizi öneririz. Hacim ve dalga veren ürünler kullanmanız da saçlarınızı daha gür gösterecektir.

Saçlarınızın bakımını ihmal etmeyin saç bakımı düzenli ve sürekli yapılması gereken bir şeydir, siz saçlarınıza ne kadar bakarsanız saçlarınız da size o kadar güzellik katar bunu unutmayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yapalım, Unutmayın BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA ÇOĞALIR