Saçlarınızı Koruyun


Saçlarınızı KoruyunSaçlarınızı Koruyun

sacdokulmesionlemek.org olarak size saçlarınızı koruma yöntemleri, sarımsağın saç derisine etkileri ve saç bakımı hakkında bir yazı hazırladık iyi okumalar.
Sağlıklı ve güzel saçların kaynağı doğada gizli aslında. Saç dökülmesinin temelinde saçların bakımsız olması veya saçlara yanlış bakım uygulanması vardır. Saç tipine ve/veya saç deri tipine uymayan şampuanlar, kremler, maskeler kullanılması da saçlarınızın dökülmesini kolaylaştırır.

Saç Bakımında Sarımsak

Saçlarınızı KoruyunSarımsak doğal şifa kaynağıdır. Saç için vücut için birçok besin değerini içinde barındırır. İçinde bulundurduğu allicin maddesi saç deriniz için çok etkilidir. Saç derinizin bakımını yapar, saç derinizde kaşıntı varsa özellikle yaz aylarında oluşan saç derisindeki kaşıntıyı yok eder.
Sarımsak; saç dökülmesini önlemek için, kan dolaşımını hızlandırıyor ve saç derinize oksijen taşınmasını sağlıyor, vücudunuzdaki toksinleri de vücuttan attığı için etkili bir yöntemdir.
Günümüzde sarımsağın dökülen saçı tekrar çıkarması ve saçların zayıfladığı bölgede daha fazla saç çıkarması üzerine bazı araştırmalar yapılmakta. İran ve Filipinler merkezli bu araştırmalarda elde edilen sonuçlar umut verici. Saçların zayıfladığı bölgelerde sarımsak jeli kullanan kişilerde kullanmayanlara oranla gözle görülür şekilde tekrar saç çıktığı ve saç kalitesinde artış sağlandığı gözlemlenmiş. Bu araştırmaların sonuçları 2007 yılında U.S. National Library of Medicine’de yayınlanmış ve 2010 yılında 6. Dünya Saç Araştırmaları Kongre’sinde katılımcılara sunulmuş.
Sarımsak ile çörek otu yağı, hint yağı ve hindistan cevizi yağını karıştırarak (daha etkili bir karışımı önceki yazılarımızda detaylı bir şekilde bulabilirsiniz.) saçlarınıza ve özellikle saç derisine masaj yoluyla uygulayabilirsiniz bir süre beklettikten sonra saçlarınızı soğuk suyla durulayınız.

Sarımsak Şampuanı

Çeşitli bitkilerden yapıldığı iddia edilen şampuanlar son dönemlerde oldukça revaçta. Bu şampuanlardan sarımsaklı şampuanlar ise en popüler olanları, Sarımsağın alopesi areata(daha çok saçkıran olarak bilinir) hastalarında kullanımı ve saç çıkarması çeşitli firmaları tetikleyerek sarımsaklı şampuan saç kremi vb. üretmelerini sağlamıştır. Bitkisel şampuan olarak lanse edilen bu ürünler ne kadar bitkisel buna bakmak lazım. Evvela içerisinde sülfat bulunan yani sls (sodium laureth sulphate, sodium laurly ether sulfate, amonium lauret sulfate) gibi bileşikler içeren bir şampuanın bitkisel olması mümkün değildir. Şampuan içeriklerini muhakkak kontrol ediniz.
Bir şampuanın yapısında köpürmeyi sağlayan maddeler saç taramayı kolaylaştıran maddeler ve çeşitli yan maddeler bulunur. Aslında şampuan temizleme aracı gören bir üründür yapısı gereği bakım işlevi görsede bu daha çok yan bir işlevdir. Yani Şampuanın içerisinde yazan yağ, bitki adı vb. şeyler şampuanda %1 civarında bile bulunmaz. Siz hiç köpüren sarımsak gördünüz mü ? Tabi ki göremezsiniz. O yüzden bu tarz ürünlere çok itimat etmeyin, hepsi birer pazarlama hilesidir.

Sarımsak Yağı

Sarımsaktan genellikle yağ çıkmaz, esasen uçucu yağ elde edilebilir ama bunun içinde yüzlerce kilo sarımsağın kullanılması gerekir ve elde edilecek yağ pahalı bir yağ olur. Piyasada satılan sarımsak yağları, ezilmiş sarımsağın çeşitli yağlarda bekletilmesiyle oluşur. Bu yüzden sarımsak yağınızı evinizde yapabilirsiniz. Özellikle yukarıda belirttiğimiz çörek otu yağı, hint yağı ve hindistan cevizi yağı gibi yağlarda sarımsağı bekletirseniz çok kaliteli bir saç derisi bakım yağı elde edersiniz.

Saçın Korunması

Saçların ve saç derisinin çok sıcak, çok soğuk, aşırı asit ve aşırı bazlı ortamlardan korunması önemlidir. Saçlarınızı çok sıcak suyla yıkamaktan kaçınmalısınız, ayrıca saçlarınızı fön makinasıyla kuruturken yüksek ısıda ve saçlarınıza çok yakın mesafede bulunmasını önlemelisiniz. Ayrıca eğer çok kireçli şehir şebeke suları bulunan bir bölgedeyseniz saçlarınız için muhakkak saç kremi kullanmalısınız. çünkü kireç ve klor gibi maddeler saçlarınıza zarar verirler.
Saç derinizin bakımı ise ayrı önem vermeniz gereken bakımlar arasında gelir. Saçları korumaya deriden başlamak saçlarınızın uzun süre sağlıklı olmasını sağlar. Çünkü saç dökülmesi deriden başlar. Saçlarınızı boyarken deriye temas edilmemesini sağlamalı, özellikle saç açıcı peroksitlerden uzat tutmalısınız. Saçlarınız ve saç deriniz için sağda solda okuduklarınızı uygulamamanızda sizin yararınızadır. Özellikle internette ciddi bir bilgi kirliliği mevcut o yüzden her yazılana itibar etmeyin. Saçlarınızı aşırı asidik ve bazik ürünlerden koruyunuz.
Saçlarıın korunması ve sarımsak saç bakımı yazımız burada bitiyor. Sizlerde tecrübe ve yorumlarınızı eklerseniz daha fazla insanın yararlanacağı bir kaynak oluşacaktır. Eğer yazımızı faydalı bulduysanız twitter ve facebook gibi sosyal ortamlarda paylaşırsanız seviniriz. Böylece saçların korunması hakkında yazdıklarımız daha çok insan tarafından okunabilir. Şimdiden çok teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yapalım, Unutmayın BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA ÇOĞALIR