Fön ve Saç Ütüleme


Fön ve Saç ÜtülemeBu yazımızı sacin.net sitesinden alıntıladık iyi okumalar. Saçın.net sitesinin yazılarının açıklığı ve doğruluğu yüzünden kaynak gösterdim. Yazımı biraz daha güncelleyeceğim, son bilgileri eklemek lazım değil mi.

"FÖN, SAÇ ÜTÜLEME VE SAÇLARA ŞEKİL VERME

Kıvırcıkları kontrol edin. Saçlarınızı düzleştirirken, saçlarınızın tamamen kuruduğundan emin olun. Saçlarınızın nemli kalması düz şeklin çabuk bozulmasına neden olur.
1600 watt”lık bir fön makinesi, hızlı ve güçlü kurutma sağlayarak, kalıcı ve etkili fön sağlar. Aşırı sıcak havanın saçlarınıza zarar vermediğini mutlaka kontrol edin. Standart fön makinelerinden daha uzun süre kalıcılık sağlar. Yandaki saçlarınızı şekillendirmeniz zor oluyorsa ıslak veya kuru saçlar için olan saç şekillendiricilerden kullanabilirsiniz.
 Saçları hızlı bir şekilde düzleştirmenin diğer bir yolu da ütülemektir. Nasıl yapabilirsiniz? Saçlarınızı parmaklarınızla düzleştirerek fönleyin. Saçlarınız kuruyunca düz bir fırça ile tarayın, varsa parlatıcı veya sprey uygulayın. En sonunda 3-4 cm’ lik kısımlar halinde düz bir zeminde ütü uygulayın. Bu yöntemle saçlarınız 2-3 gün düz kalacaktır.

PARLAK SAÇLAR

Daha çok parlaklık için daha az şampuan kullanın. Saçlarınız yağlanmadıkça her gün yıkamayın. Saçları her gün şampaunla yıkamak saçları koruyan, besleyen ve parlak gösteren doğal yağını yok eder. Eğer saçlarınız kuru, yıpranmış ve boyalıysa saçlarınızı 2 gün yıkamayın. Eğer saçlarınız normalse bir veya iki gün yıkamayabilirsiniz. Saçlarınız şeklini kaybediyorsa sadece su ile durulayabilirsiniz.

DALGALI SAÇLAR

Saçlarınızı saç maşasıyla kıvırcık hale getirirken kızartmayın. İnce saçları kıvırcık hale getirirken kuru olmasına dikkat edin. Sonrasında uygulayacağınız sprey bozulmasını önleyecektir. Cansız saçları 3 – 5 cm genişliğinde ayırarak şekillendirmeye çalışın. Eğer saçlarınızı kurutma makinesine sokacaksanız 30 dakikadan fazla beklemeyin.
Kuru ve temiz saçınızı 3-5 cm genişliğinde ayırın. Daha sonra iki , üç veya daha fazla parmağınıza dolayın. Ancak unutmayın, daha büyük dalgalar çabuk bozulur. Bir tokayla tutturun ve fön makinesiyle 10 dakika kurutun. Tokaları çıkartın ve şekillendirin.
Her zaman dalgalı saçlar kullanılmayabilir. Yeni model bigudilerle saçlarınıza dalga kazandırabilirsiniz. Kumaş bigudileri seçerseniz saçlarınızı diplerine kadar sarabilirsiniz."

Fönün Saça Zararları


Fön ve Saç ÜtülemeEğer saç kurutma makinasını saçınıza çok yakın tutarsanız saçlarınıza zarar verebilirsi,niz. bir de fön suyu diye kullanılan malzemelere dikkat edin yoğun dimethicone yani silikon içerir, dolayısıyla aşırı ısıda yanabilen bir maddedir silikon bu şeyleri çok kullanırsanız saçlarınız daha kuru olur zamanla ve siz ne yaparsanız yapın saç problemleri bitmez.

Saç Ütülemenin Zararları


Saç ütülemenin zararlarını anlatmayalım zaten. Bu tarz ilkel metodları uygulamayın arkadaşlar. Maşalar bile saça zararlı denilirken saç ürülemenin saçınıza ne gibi zararlar verebileceğini varın siz düşünün. Sağlıklı ve bakımlı günler dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yapalım, Unutmayın BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA ÇOĞALIR