Saç Uzaması İçin Bakım Yağı Yapımı

Saç Uzaması İçin Bakım Yağı Yapımı Saç Uzaması İçin Bakım Yağı


Bu yazıyı siz sacinbakimi.blogspot.com dan alıntıladık, iyi okumalar. Yazıya bir kaç ekleme de ben yapacağım blog sahbincen ve sizlerden özür dileyerek.

Malum saç bakım yağları oldukça çok kullanılıyor, ama saç bakımlarının şeffaf olması bu yağların doğal olmadığının en büyük kanıtı. Bu yüzden yağları saf olarak satın alarak kendiniz yapmanız çok daha işe yarar bir yöntem. Ancak bu noktada da aktarlarda satılan çoğu yağın orjinal olmadığını bilmenizi isterim.

Saç uzaması için bakım yağının nasıl yapılacağını anlatacağım. Bu bakım yağını hazırlarken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ise kullanacağınız yağların orijinal olmalarıdır aksi takdirde hiçbir sonuç alamazsınız. Ben doakozmetik.com dan aldığım yağlarla yaptım.

Malzemeler
100 ml Hindistan cevizi yağı
30 ml Jojoba yağı
10 ml Biberiye yağı
10 ml Tarçın yağı

Saç bakım yağımızın yapılışını anlatmadan önce size yağların faydalarıyla ilgili ufak bilgiler vermek istiyorum.

Hindistan cevizi yağı

Saç Uzaması İçin Bakım Yağı YapımıHindistan cevizi yağı saçlar için en iyi ve doğal besleyicilerden biridir. Hindistancevizi yağı ile saça düzenli olarak masaj yapıldığında ya da duştan sonra saç şekillendirici olarak kullanıldığında saç derisini kuru bile olsa kepek ve bitlerden arındırır, saçların uzun ve güçlü olmasına katkı sağlar.

Jojoba Yağı

Jojoba yağı cildimizi nemlendirdiği gibi saç köklerini ve saçımızı da nemlendirir. Saçların elektriklenip kabarmasını önler. Ayrıca jojoba yağı ince saç tellerini kalınlaştırır. Saç derisini nemlendirdiği için kepek oluşumunu da önemli ölçüde önler.

Biberiye Yağı

 Kan dolaşımını hızlandırıcı etkisi sayesinde saç derisine biberiye yağı ile masaj yaparak uyguladığınızda saç derisindeki kan dolaşımı hızlanacaktır ve zayıflamış saç tellerinizin güçlenmesini sağlar. Saç derisinde salgılanan aşırı sebum etkisini önler. Saç derisini nemlendirir ve kepeği önler.

Tarçın Yağı

Tarçın yağı bilinen en iyi anti bakteriyel etkiye sahip bitkisel yağ özelliği taşımaktadır. Saç derisindeki kaşıntıları önemli ölçüde giderir.

Saç uzatmak için yapacağımız bu bakım yağında öncelikle 100 ml Hindistan cevizi yağını benmari usulü bir kapta eritin (orijinal Hindistan cevizi yağı katıdır).  İçerisine 10 ml tarçın yağı, 10 ml biberiye ve 30 ml jojoba yağını ilave edin toplamda 150 ml olan bu saç uzatıcı yağı iyice tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın ve bir kavanoza doldurup buzdolabına koyun. Yağ donacaktı, donan yağı saç diplerinize uygulamak için elinize aldığınızda yağ elinizin ısısı ile erir böylece hazırladığınız saç uzatıcı yağı saç diplerine rahatlıkla uygulayabilirsiniz."



Saç Bakım Yağı


Saç uzatmak için yağınınızın içerisine menthol ilave edin, menthol saç dersinde dolaşımı arttırıyor, bu durumu son zamanlarda okuduğum bir e kitapta yazyıyordu. Ayrıca saç uzatmak için saçınıza c vitamini b5 vitamini ve b3 vitamini bakımı yapmalısınız.

Saç bakım yağı konusunda dediğim gibi dikkat edin yağları saf olarak satı alıp kendiniz yapın. Ayrıca saç bakım yağınıza e vitamini skualen gibi maddeleri ilave etmeniz faydanıza olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yapalım, Unutmayın BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA ÇOĞALIR