E Vitamini Saç Bakımı

E vitamini

E Vitamini Saç Bakımı
E vitamini saç bakımında kullanılabilecek en etkili vitamindir. e vitamini kullanımı saçlarınızı besler ve dökülmesini azaltır. Size hazırladığımız e vitamini yazısı için iyi okumalar. E vitamini 1920 yılında keşfedilmiş ve 1936’da izole edilmiştir. Hücreler üzerindeki önemli antioksidan etkisinin keşfedilmesi ise seksenli yılları bulmuştur. E vitamini çeşitli maddeleri kapsayan genel bir terimdir ve içlerinde en yaygın şekilde tanınanı alfatokoferoldür. Saf e vitamini tochapherol acetate ismindedir. Piyasada satılan e vitamini yağı adı altındaki ürünler saf e vitamini değildir.


E vitamini hücreleri serbest radikallerin etkisine karşı korur. Bu özelliği sayesinde cilt ve saç bakımı için oldukça fazla önem arz etmektedir. Cildinizin bakımı ve saç deriniz için bu vitamini saf olarak dönem dönem cildinize sürmenizde fayda vardır. Ancak Piyasada saf e vitamini bulmanız oldukça zordur. E vitamini yağlar yağlı tohumlar ve tahıllar yer alır. Aynı zamanda karaciğer, yumurta ve tereyağı gibi bazı hayvansal ürünlerde de bulunur.

E Vitamini Saç bakımı

E Vitamini Saç BakımıE vitamini vücudumuza en faydalı vitaminlerden biri. Hücre yapısının bozulmasını engelleyen E vitamini fazla önemli bir antioksidandır. Cildin hücrelerindeki yenilenmesini sağlar ve göz sağlığına da faydaları vardır. Cilt sağlığını yakından ilgilendiren bütün vitaminlerin saça etkilerini gördük. E vitamini de cilt ve saç için oldukça önemli bir vitamindir. Hatta çıkan e vitaminli şampuanların genel sebebi de e vitamininin saça olan bu faydasıdır.

E Vitamini Saç Dökülmesi


E vitamini edinilmesi en kolay vitaminlerden biri. Kahvaltıda kullandığımız tahıllar, yemekte kullandığımız Ayçiçek yağı, fındık, meyve gibi ürünlerde bulunduğu için E Vitamini eksikliğinden dolayı kaynaklanan saç dökülmesi en az rastlanan özelliklerden biridir.  Oldu ki saçlarınız dökülmeye başladı. Hekime gittiniz testinizi yaptırdınız ve E vitamini azlığı yaşadığınızı öğrendiniz. Ne yapacaksınız?

Bunun için doktorunuz size bir beslenme programı verecek ve E vitaminini kontrollü şekilde almaya başlayacaksınız. Tavsiyem doktorunuzun söyledikleri dışına çıkmamanız. Eğer e vitamini eksikliğim var, bolca e vitamini alayım düşüncesine kapılırsanız yanılırsınız. Aşırı e vitamini aldığınızda kanama yaşayabilir, hayatınızı tehlikeye atabilirsiniz.

E vitamini eksikliğinden saçlarınız dökülmez fakat saç derinizin bakımında e vitamini kullanabilirsiniz. Saf E vitaminini saçlarınız ve saç derinize uygularsanız oldukça olumlu sonuçlar alırsınız. Ancak E vitamini ampulleri ve e vitaminli yağlar seyreltik ürünlerdir. Saf e vitaminini doakozmetik.com adresinden edinebilirsiniz.

E vitamini saç sağlığınız için önemlidir. Saçlarınızı besleyen bir özelliktedir. E vitamini ile yapacağınız saç bakımında kullandığınız e vitamini safsa eğer, 3 katı kadar jojoba yağıyla seyreltebilirsiniz.  Yani 10 ml e vitaminine 30 ml jojoba yağı ilave edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yapalım, Unutmayın BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA ÇOĞALIR