Vücut Bakımınız İçin Sihirli Formüller

Tepeden tırnağa güzelleşmek için yüzünüz kadar, bacaklarınızın, elleriniz, ayaklarınız ve saçlarınızın bakıma ihtiyacı var. 

Hassas ciltlere peeling

1 çorba kaşığı katı  hindistan cevizi yağı ve 1 çorba kaşığı elma sirkesini iyice karıştırın. Bu karışımla cildinize dairesel hareketlerle masaj yapın, sonra ılık su ile yıkayın. Sirke ölü deriyi temizlerken, katı hindistan cevizi yağı cildi yumuşatıcaktır.


Şişmiş göz altları için tonik

1 poşet papatya çayı, 1 kap (230 ml) kaynar su, 1/2 kap (120 ml) gül suyu hazırlayın. Çay poşetini kaynar suda 5 dakika bekletin. Poşeti çıkartıp çayı soğutun. Çaya gül suyunu eklemeyi sakın unutmayın. Karışımı iki pamuğa emdirip gözkapaklarının üzerine yerleştirin ve 5 dakika bekletin. Bu tonik, gözde yorgunluktan oluşan şişmeyi azaltırken, gül suyu cildi forma sokar ve sıkılaştırır. Papatya ise sakinleştirici ve şişlik dindirici etkilere sahiptir.

Arındırıcı peeling

Ferahlatıcı ve yumuşak bir doku sıkıştırıcı olan salatalık, göz çevresindeki hassas deri için ideal bir tonik malzemesi. Bir salatalık ve 3 tatlı kaşığı badem yağı hazırlayın. Salatalığı el blendırından geçirerek salatalığı sıvı kıvama getirin. İnce telli süzgeçte süzüp tortu ve çekirdeklerden arındır. Salatalık suyu ile badem yağını karıştırın. Pamuğa emdirin ve hafifçe göz etrafını silin.

Selülit tedavisi için

1 litre suya bir avuç sarımsak atın. Birer avuç nane, lavanta çiçeği, ıhlamur, mine çiçeği ve bir adet taze fesleğeni rendeleyip kaynayan suya atıp birkaç dakika sonra söndürün. Üzerini kapatıp 10 dakika demlemeye bırakın. demlediktek sonra blendır yardımıyla karışımınızı iyice çekin ve içerisine 10 damla biberiye yağı ilave edin. Yumuşak bir beze döküp ılık olarak selülitli bölge üzerine ovarak kompres yapın. 

Saçlarınız nemlensin

1 avokadoyu iyice ezin, shea butter ile iyice karıştırın. Hazırladığınız bu ürünü, nemli ya da kuru saça hafifçe masaj yaparak sürün. 10-15 dakika bekletin, sonra şampuanla yıkayın.

Süt banyosu 

Boş bir plastik su şişesinin içinde, 1 litre süt, yarım fincan bal ve 100 gr türk kahvesini çalkalayarak karıştırın. Oluşan köpükle vücudunuzu ovun, sonra durulayın. Süt cildi derinlemesine temizlerken, kahve ölü derinin atılmasına yardımcı olur.

Bakımlı eller 

1 yemek kaşığı dolusu pirinç ununu, biraz sütle bulamaç haline getirin, içerisine 1 tatlı kaşığı bal dökün ve 1 yemek kaşığı dolusu jojoba yağını elin üstüne yayın ve pirinç bulamacını sürün. 10 dakika bekletin ve ellerinizi ılık suyla yıkayın. Ellerinin yumuşaklığına inanamayacaksınız.

Yağlı saçlara maske

Yıkandıktan sonra 1 litre ılık suya yarım limon suyu bir bardak elma sirkesi ve 5 damla lavanta yağı ilave edin, saçınızı bu su ile çalkalayın. Yüze kadar sayarak bekleyin ve duru suyla saçınızı yıkayın. Yağ fazlasından kurtulacaksınız. Bu işlemi her hafta bir defa uygulamaya özen gösterin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yapalım, Unutmayın BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA ÇOĞALIR