Antioksidan Deposu Besinler

Antioksidan

Antioksdidanlar günümüzün vazgeçilmezleri arasında yer alıyor biz de size bu yazımızda bu antioksidanlara değinmek istedik.
Bir çok meyve yüksek seviyelerde antioksidan özelliklere sahiptir. Çesitli meyvelerin oksijen radikalleri absorpsiyon kapasitleri asagida siralanmistir. Greyfurt (pembe )
Kivi
Kiraz
Üzümler ( kirmizi )
Portakal
Erik
Ahududu
Çilek
Bögürtlen
Mavi bögürtlen
Kuru üzüm
Kuru erik
Nar kirmizi sarap ve yesil çaydan 3 misli daha fazla antioksidan içerir



Sebzeler

Sarımsak içerigindeki kükürtlü bileşikler nedeniyle antioksidan özelliklere sahiptir. Yaşlandırılmış sarımsak ekstresi antioksidan özelliklere sahiptir.

Su yosunları : Spirulina çeşitli antioksidan maddeler ihtiva eder.

Tohumlar : Üzüm çekirdekleri antioksidan özellikli polifenoller ihtiva ederler. Susam tohumları sesaminol antioksidanini ihtiva eder.

Yağlar : Zeytin yağı ursolic asit antioksidanini ihtiva eder.

Bitkiler

Akdiken(Hawthorn) oligomerik proantosiyanidinler içeriği nedeniyle antioksidan özelliklidir.
Altinbasotu(Golden Root) antioksidan özelliklidir. American ginseng antioksidan özelliklere sahiptir.
Atkestanesi(Horse chestnut)antioksidan özelliklere sahiptir. Ashwagandha çesitli antioksidan bilesikler ihtiva eder.
Biberiye (Rosemary) carnosol, epirosmanol, isorosmanol, rosmaridiphenolve ursolic asit gibi çesitli antioksidanlar ihtiva eder.
Brahmi (Bacopa) antioksidan özelliklere sahiptir.
Çörek otu(Black cumin) tohumu thymoquinone içeriği nedeniyle antioksidan özelliklere sahiptir.


Antioksidan Gıdalar


Deve dikeni (Milk thistle) silymarin antioksidani ihtiva eder.
Kadın tuzlugu(Barberry) antioksidan özelliklere sahip olup lipid peroksidasyonunu engeller.
Geven otu(Astragalus) antioksidan özelliklere sahiptir.
Ginkgo biloba (Japon erigi)antioksidan özelliklere sahipginkgolideler içerir.
Kakao (Cocoa)oligomerik proantosiyanidinler ve epicatechin içeriği nedeniyle antioksidan özelliklere sahiptir.
Kantaron(sari)(Saint johns wort)antioksidan özelliklere sahiptir.
Kekik(yabani)(Oregano), rosmarinic asitli çeriği nedeniyle antioksidan özelliklidir. Kore ginsegi antioksidan özelliklere sahiptir.
Melissa(Balm) rosmarinic asit içeriği nedeniyle antioksidan özelliklere sahiptir.
Meyan kökü(Licorice), glycyrrhizin içeriği nedeniyle antioksidan özelliklidir.
Mührüsüleyman(Fo - ti) antioksidan özelliklidir.

Yazımız burada bitiyor sizde deneyim ve sorularınızı bizimle paylaşabilirsiniz, bu besin, gıda, sebze ve meyvelerin başka yararları varsa bu deneyimlerinizi aktarabilirsiniz teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yapalım, Unutmayın BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA ÇOĞALIR