Tırnak Bakımı

Sağlıklı Tırnaklar İçin


 Ellerinizi gösteren bakımlı ve güzel tırnaklarınızdır. Sağlıklı tırnaklara sahip olmak ise gerçekten çok güçtür. çünkü bir çok hastalık tırnak sağlığımızı yakından etkilemektedir. Buna bir de çevresel faktörleri eklediğimiz zaman güçsüz çabuk kırılan tırnaklar bir sorun olarak karşımıza çıkar.


Sağlıklı tırnaklar sert ama esnek, düzgün yüzeyli ve koyu pembe renkli olur. Tırnak sağlığını korumak için tırnak etrafındaki etlerin düzenli bakımı yapılarak tırnak yüzeyine koruyucu ve kuvvetlendirici uygulanmalıdır. Tırnak sağlığı için el ve ayak tırnaklarına haftada bir evde bakım uygulamalı , manikür ve pedikür yaptırılmalıdır.



Tırnak Bakımı



Tırnak BakımıTırnak hastalıkları genellikle manikür ya da pedikür için kullanılan aletlerin yeterince sağlığa uygun olmaması, ellerin su ve kimyasal temizlik maddeleriyle uzun sürede temas halinde olmasından kaynaklanır. Bu nedenlerden dolayı kuaförde manikür, pedikür yaptırıyorsanız mutlaka güvendiğiniz ve temizliğinden emin olduğunuz bir yer seçin. 

Evde manikür, pedikür yapıyorsanız kullandığınız aletleri özenle temizleyip, dikkatlice kurutun. Temizlik yaparken özellikle bulaşık yıkarken ellerinize mutlaka eldiven takmalı deterjanın zararlı etkilerinden korumalısınız.

Bakımlı tırnaklara kavuşmak için mutlaka bir kuaföre ya da güzellik merkezine gidip saatler harcamanıza gerek yok. Önce, ellerinizi sıcak suyla ve bol sabunla yıkayın. Bir fırçayla tırnaklarınızı fırçalayın. Tırnak etrafında oluşan, kutikül denilen, ölü deriyi tırnağınıza doğru iterek işleme başlayın. Eğer çok fazla kutikül varsa, küçük makas yardımıyla onları temizleyin. Daha sonra tırnaklarınızı istediğiniz boyda kesin.


Tırnak Kırılması


Kırılan tırnaklara sahip kişilerin öncelikle vücudunda herhangi bir rahatsızlık olup olmadığını öğrenmeleri, demir eksikliği, vitamin eksikliği varsa hekimlerce önerilen gereken takviyeleri kullanmaları şarttır.  Bir başkasına iyi geldi diye demir takviyesi alınmamalıdır. Çünkü demir birikmesi  çeşitli renk bozukluklarına sebep olduğu için mutlaka hekim önerisinde ve  kontrolünde kullanılmalıdır. Tırnak kırılması sonrası bakıma daha önem vermek lazım.
 

Tırnak Bakımı


Tırnak bakımının ilk şartı tırnakları korumaktır, dolayısıyla kimyevi maddelere eller ve tırnaklar muhatap edilmemeli, bulaşık deterjanı, çamaşır suyu gibi maddeler kullanacağınız zaman ellerin dolayısıyla tırnakların mutlaka eldiven ile korunması şarttır.
 

Tırnak Bakım Yağı

Tırnak Bakımı
Daha sonrasında tırnaklara iyi gelen shea butter (karite yağı), hint yağı, badem yağı gibi yağlarla haftada 4-5 defa tırnak diplerine masaj yapılmalıdır. Yine kırılmayan, sağlıklı, güçlü tırnaklar için tırnaklara sürülen oje, tırnak cilası, takma tırnak yapıştırıcıları gibi maddeler uzun sürelerde barındırılmamalı, belirli sürelerde tırnaklar temizlenip hava almasını sağlanıp bakımları düzenli yapılmalıdır. Kırılan tırnak bakımı konusunda tırnak bakım yağı oldukça önemlidir.
 

Tırnak Bakım Tarifi


Sağlıklı tırnak gelişimi için kükürt şarttır. Tırnak bakımı için hazırlayacağınız özel bir yağ hem tırnaklarınızın hızlı ve sağlıklı uzamasına yardımcı olacak, hem de kırılmasına mani olacaktır. Tırnak bakımı noktasında sizin en büyük yardımcınız olacak, tırnak koruyucu ve tırnak güçlendirici görevi görecek tırnak bakım ürünü ise şu şekilde hazırlanıyor.
 

Tırnak Bakım Kürü Nasıl Yapılır


20 ml hint yağının içerisinde 20 gr kükürtü güneşte 3 gün bekletin. sonra bu karışımı ince bir tülbent yardımıyla süzün. Sonrasında 50 gr shea butteri benmari eritip ılımasını bekleyin bu karışımı süzdüğünüz hint yağıyla karıştırın ve en son içerisine 10 ml saf  e vitamini ilave edip karıştırın, karışımı biraz bekletin, karışım katılaşmaya yakın tekrar karıştırıp iyice homojen olmasını sağlayın ve direkt buzluğa koyun..

Konumuzla alakalı olarak " Cilt Bakımı ve Kimyasal Peeling " yazımızıznda dikkate değer olduğunu özellikle vurgulayarak, iyi okumalar dileriz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yapalım, Unutmayın BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA ÇOĞALIR