Cilt Lekeleri Nasıl Geçer



Özellikle yaz aylarında kendini gösteren cilt lekeleri kadınların canını sıkmaya devam ediyor. Dünyada birçok insanın ortak sorunu olan cilt lekelerine karşı küçük önlemler alarak bu sorunu da ortadan kaldırmak mümkün. Peki, cilt lekeleri neden oluşur ve nasıl geçer?

Cilt Lekeleri Neden Oluşur


Cilt lekeleri, deri üzerindeki kahverengi benekler ve cilt bozuklukları olarak tarif edilebilmektedir. Bu hastalık genellikle yaşa bağlı oluşmakla birlikte yaz aylarında aşırı güneşe maruz kalındığında da ortaya çıkmaktadır. Cilt lekelerinin en büyük nedenlerinden bir tanesi, deri hücrelerindeki melaninin birikmesidir. Tıp dilinde Ephelis olarak da bilinen kahverengi cilt lekeleri halk arasında ise güneş lekesi olarak bilinmektedir.


Cilt lekeleri rahatsız edici görüntülerinin yanı sıra kişiye sağlık açısından bir sorun çıkartmamaktadır.
Cilt Lekeleri Nasıl Geçer

Yani bu lekeler aslında cildinize zarar vermez. Cilt üzerinde belirli noktalarda melaninin birikmesinde en etkili sebep güneş ışınlarıdır. Özellikle yaz aylarında herhangi bir koruma olmadan uzun süre güneşte kalındığında yüz bölgesinde güneş lekeleri görülmektedir. Bu lekelerin ayrıca tiroid hastalıkları, hamilelik, kişiye uygulanan hormon tedavileri, makyaj ürünleri, doğum kontrol ve epilepsi ilaçları gibi birçok farklı tetikleyici etkeni bulunmaktadır. Bu etkenler, vücutta melanin pigmentinin gerekenden fazla üretilmesini ya da cilt üzerinde bazı bölgelerde depolanmasını sağlamaktadır.

Cilt Lekeleri Nasıl Geçer


Cilt lekelerine karşı savaşta yapılması gereken ilk hamle, lekeler daha oluşmadan önlem almaktır. Normal cilde sahip kadınlar için uzun süre güneşe maruz kalınacağı zaman, hassas cilde sahip kadınlar için ise güneşli günlerde koruyucu güneş kremleri kullanılmalıdır.
Cilt Lekeleri Nasıl Geçer
Oluşan cilt lekelerini önlemek için ise farklı birkaç seçeneğiniz bulunuyor. İçerisinde C vitamini, azelaic asidi, hidrokinon ve retinol gibi cilde faydalı antioksidanlar içeren cilt bakım ürünleri ile güneş lekelerinin geçmesini de sağlayabilirsiniz. Bununla birlikte içerisinde bulunan yüksek miktardaki sitrik asit sayesinde limon da güneş lekelerine karşı çözüm niteliğindedir. Limon suyunu direkt olarak güneş lekesi olan bölgelere uygulayın ve kuruduktan sonra nemli bir havlu ile silin. Büyük güneş lekelerine karşı çok etkili olmasa da limon küçük güneş lekelerinin zamanla ortadan kalkmasını sağlamaktadır.

Güneş Lekelerine Karşı Evde Hazırlanabilecek Kürler Nelerdir


Yaz aylarında oluşan güneş lekelerine karşı evinizde hazırlayabileceğiniz farklı birkaç kür bulunuyor. İhtiyacınız olan malzemelerin birçoğu ise her evde bulunan malzemeler. Peki, güneş lekelerine karşı hazırlayabileceğiniz doğal kürler nelerdir

Limon ve Bal

Güneş lekeleri yeni yeni oluşmaya başladıysa, düzenli bakım ve doğru peeling ile kısa süre içerisinde bu lekelerin iyileşmesini sağlayabilirsiniz. Yeni oluşan güneş lekelerine karşı kullanabileceğiniz en etkili kürlerden bir tanesi de limon ve baldır.

Limon ve bal kürü nasıl uygulanır?
1 yemek kaşığı şeker, yarım limonun suyu ve 1 yemek kaşığı içme suyunu homojen olacak şekilde karıştırdıktan sonra cildimize uyguluyoruz. 5 dakika beklettikten sonra yarım limon suyu ve 1 yemek kaşığı balı karıştırıp cildimize pamuk ile uyguluyoruz. Maskeyi 20 dakika beklettikten sonra ılık su ile cildimizi yıkıyoruz. Ancak burada dikkat etmeniz gereken en temel nokta, maskeyi akşam saatlerinde uygulamanız gerektiğidir. Limon, diğer turunçgiller gibi cildinizi güneşe karşı daha hassas hale getirmektedir. Bu yüzden gün içerisinde ya da sabah uygulayacağınız maske cildinizde güneş lekelerinin artmasına yol açacaktır.

Yulaf ve Pirinç
Asyalı kadınların cildinin beyazlığına ne kadar dikkat ettiğini tüm dünya biliyor. Peki, bu kadınların güneş lekesine karşı kullandığı kür nedir? Özellikle zayıflamaya çalışan kadınlar vitamin ve lif açısından yüksek değerlere sahip yulafı iyi biliyor. Yulafın bir diğer özelliği ise cilde uygulandığında cilt rengini açması. Pirinç suyu ise özellikle Asyalı kadınlar tarafından yüzlerce yıldır kullanılıyor.
Yulaf ve pirinç maskesi nasıl yapılır?

Maskeyi hazırlamak için öncelikle 1 avuç pirinci 1 su bardağı su içerisinde 20 dakika kadar bekletiyoruz. Bunun ardından bardağın içindeki suyu çay kaşığı ile karıştırıyor ve suyu pirinçten süzüyoruz. Elde ettiğimiz pirinç suyunun içerisinde 1 yumurta akı ve macun kıvamına gelene kadar da yulaf unu ekliyoruz. Ardından cildinize masaj yaparak maskeyi uygulayabilirsiniz. Yaptığınız maskeyi cildinizde 20 ile 30 dakika arası beklettikten sonra ılık su ile cildinizi durulayabilirsiniz. Maskeyi düzenli olarak günde 1 kez uygulamanız gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yapalım, Unutmayın BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA ÇOĞALIR