Kadınlar Daha Çok Dövme Yaptırıyor


Kadınlar Daha Çok Dövme Yaptırıyor


Dövme sanatçıları, dövme yapımının yaz aylarında daha fazla olduğunun düşünüldüğü; ancak kış aylarında daha fazla dövme yaptırıldığını belirttiler.



VEFAT EDEN AKRABA PORTRESİ


Kadınlar ile erkeklerin dövme tercihlerinin çok farklı olduğunu dile getiren dövme sanatçıları, "Kadınlar genelde kelebek, çiçek ya da isim gibi küçük dövmeler yaptırıyorlar. Erkekler ise daha büyük boyutlu dövmeleri tercih ediyorlar. Ama kadınların erkeklere oranla daha fazla dövme yaptırdığını söyleyebiliriz. Dövme yaptıranların yüzde 40'ı erkek, yüzde 60'ı ise kadındır. Genelde 20-40 yaş arasındaki kişiler dövme yaptırıyorlar. Ayrıca vefat eden yakının portresini dövme yaptıran kişi sayıda oldukça fazla. Yine son zamanlarda en fazla Mustafa Kemal Atatürk'ün imzası dövme olarak yaptırılıyor" dediler.

ÇOK DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN BİR İŞ


18 yaşından küçük olan ve dövme yaptırmak isteyenlerin ebeveynleriyle birlikte gelmek zorunda olduğunu söyleyen dövme sanatçıları, "Dövme sanatı çok dikkat edilmesi gereken bir iş. Sterilizasyon çok önemli. Kişinin yaptıracağı şekilden tamamen emin olması lazım. Dövme yapıldıktan sonra iğneleri de zaten kişiye veriyorum. Genelde dövme yaptırmanın çok acı verdiği şeklinde bazı ön yargılar var. Bu da aslında çok doğru değil" dediler. Ayrıca dövme fiyatının 50 TL'den başladığını yapılacak şeklin boyutu ve özelliğine göre fiyatın yükseldiğini belirttiler.

YAPTIRIRKEN ÇOK DÜŞÜNÜLMELİ

Dövme yaptırmanın , kalıcı olması nedeniyle üzerine iyice düşünülmüş olması gereken bir işlem olduğunu ancak, bir çok durumda bu titizliğin göz ardı edilmesinden kaynaklı yapılan dövmenin kısa bir zaman içinde silinmesi için baş vuranların sayısınında azımsanmayacak ölçüde olduğunu belirten dövme sanatçıları, hem kendileri açısından hemde yaptıran açısından sıkıntılı durumlara düştüklerinide özellikle belirtiyorlar.

Hiçbir gerçek dövme sanatçısının kendi yaptığı dövmeyi silmek istemediği ve bu yüzdende bu tür talepler karşısında çoğu zaman sıkıntı yaşadıklarını belirtirten dövme sanatçıları, piyasada dövme silici kremler olarak bilinen bir çok ürününde bu tür durumlarda üzerine düşünülmeden başvurulmuş olmasından kaynaklı  ciddi dermatolojik sorunlar yaşandığının altını özellikle çizdiler.

Klinik merkezler yada güzellik salonlarında bu tür işlemlerimlerin yapıldığını belirten dövme sanatçıları, son dönemlerde hem dövme silme hemde bir çok cild lekesi giderme tedavasinde kullanımı giderek artan TCA-Kimyasal Peeling uygulamalarınında etkin sonuçlar gösterdiğini yaşadıkları deneyimlerden yola çıkarak söylemetedirler.


DÖVME SİLMEDE TCA PEELİNG İYİ BİR YÖNTEM


Yazımın sonuna gelirken, Uzun yıllardır avrupada sadece cilt lekeleri değil, bir çok cilt probleminde TCA kullanımının geniş bir kullanıcı kitlesi varken, ülkemizde halen bilinmeyen bu peeling yönteminin cilt bakımında da etkin bir uygulama olduğunu belirterek, dövme silmede TCA-Kimyasal Peeling hakkında detaylı bilgiye aşağıda bulunan başılığı tıklayarak ulaşabileceğinizi vurgulamak istiyorum.İyi okumalar.

DÖVME SİLMEDE TCA-KİMYASAL PEELİNG YÖNTEMİ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yapalım, Unutmayın BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA ÇOĞALIR