Kaş Uzatma Yöntemleri

KAŞ UZATMA YÖNTEMLERİ

Kaşlar, alın kemiğinin göz çukurunu sınırlayan tümsekleri üzerinde bulunan özelleşmiş kıllardır.

KAŞ

Kaşlar, alın kemiğinin göz çukurunu sınırlayan tümsekleri üzerinde bulunan özelleşmiş kıllardır.
Bu kıllar kalın ve kısadır. Burun üst noktasından dışa doğru bir kavis çizerler. Kadınlarda, erkeklere nazaran daha dar bir şerit halindedir. Uzunlukları 6-10 mm; kalınlıkları ise, kadınlarda 50 mikron, erkeklerde 90 mikrondur.
Kaşlar, estetik bir görünüm kazandırırken, gözlerin üstten korunmasına da yardımcı olmaktadırlar. iki göz üzerinde bulunan kaş araları açık ve kılsız olduğu gibi, bazende kıllı olabilir ve iki kaşı birbirine birleştirir. Bu kaş şekline tek kaş denir. Tek kaşlar genellikle erkeklerde bulunur. 
Kaşların dökülmesi hastalık alametidir. Cüzzam hastalığı, lenfoma, mantar hastalıkları ve bazı psikolojik hastalıklarda kaşlar dökülebilir.


KAŞ UZATMADA DOĞAL YÖNTEMLER


Yüz güzelliğini ön plana çıkartan kaş ve kirpiklerdir. Eğer kaş ve kirpiklerinizin yeterli güzellikte olmadığını düşünüyorsanız bu yöntemleri uygulayarak güzel kaş ve kirpiklere sahip olabilirsiniz.


Sağlıklı kaşlar için A, B3, C ve E vitaminlerini almaya özen gösterin. Saçlar gibi kaşlara da etkisi var.

Saf E vitamini ve B vitaminini kaşlarınıza her gün sürebilirsiniz.

Duş alırken veya yüzünüzü yıkarken çok fazla bastırmadan iç taraftan dışa doğru parmaklarınızla kaşlarınıza 10-15 kere masaj yapın.

Saf zeytin yağını parmağınıza damlatarak kaşlarınızın uzamasını istediğiniz bölgeye masaj yaparak yedirin. Eğer var ise hint yağı daha etkili olacaktır. 5-10 dakika bekledikten sonra ılık suyla durulayınız.

Parmağınızla veya bir pamuğa biraz badem yağını sürerek kaşlarınızın uzamasını istediğiniz bölgeye yavaşça sürün. 15-20 dakika bekledikten sonra ılık suyla durulayın.

Kullanmadığınız temiz yumuşak bir diş fırçasını alın kaşlarınızın uzamasını istediğiniz yerleri yavaşça (tahriş etmeden) 1 hafta boyunca 1-2 dakika fırçalayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yapalım, Unutmayın BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA ÇOĞALIR