Çörek Otu Yağının Faydaları

corekyagi.org sitesinden sizin için  çörek otu yağı faydalarını aktarmaya çalışacağız umarız faydalı olur.

Çörek Otu Yağının Faydaları

Çörek otu yağının oldukça faydalı olduğu insanlarca bilinmekte ve talep görmektedir. Başta sağlık açısından faydaları sayılan çörek otu yağının, tırnak mantarlarına iyi geldiği, saç beyazlamasına karşı saçları koruduğu ve bayanların göğüs büyütme maksatlı kullandıkları bilinmektedir.
Damar hastalıklarını engeller. İdrar söktürücü özelliği ile safrayı rahatlatır. Vücuttaki zehirlerin atılmasına içeriğinde bulunan selenyum sayesinde destek olur. Savunma sistemini dengeler. Hormon sistemini ve ruh hâlini güçlendirir. İktidarsızlık ve kısırlıkta yine yarar verici tesire sahiptir.
  • Sindirime yardımcıdır. Mide ağrılarını azaltır.
  • Gaz ve idrar söktürücü özelliğe sahiptir.
  • Astımda etkilidir. Öksürüğü azaltmaya yardımcı olur.
  • Yüksek tansiyon tedavisinde faydalıdır.

Çörek Otu Yağı Yararları

Düzenli kullanımda kan şekerini düşürücü etkisi vardır. İçeriğinde bulunan B1, B2 ve B6 vitaminleri, pek çok enzimin üretiminde önemli rol oynar. Çünkü bunlar, savunma ablukalarını yok edip boyun altı bezini ve dolayısıyla da savunma sistemini güçlendirir. Folasidi vitamini ise, kalp ve tansiyon problemlerinin oluşma riskini en aza indirger.

Çörek Otu Yağının Saça Faydaları

Çörek otunun tohumlarından elde edilen çörek otu yağı saç dökülmesinde ve saçlı deride oluşan kepeğe karşı oldukça etkilidir.
Saç derinizi çörek otu yağı ile uyarırsanız saç deriniz ve saç folikülleriniz zaman içerisinde canlanma gösterirler. Canlanan saç folikülleri saçınızdaki beyazlamayı zaman içerisinde azaltarak saç renginizin koyulaşmasını sağlayacaktır.

Çörek Otu Yağının Cilde Faydaları

Çörek otu yağı ile sivilcelere pansuman yapıldığında sivilceler üzerinde etkili olduğu görülmüştür. Çörek otu yağı cilt üzerinde mikrop, virüs ve mantarlara karşı etkili bir savunma aracıdır.
çörek otu yağı tırnak mantantarlarında da oldukça etkili bir yağdır, tırnaklardaki mantarlara karşı kullanılmaktadır. El ve ayak tırnaklarının bakımında dönem dönem çörek otu yağından faydalanılabilir.
Yaraların daha hızlı iyileşmesini ve hücrelerin yenilenmelerini hızlandırıcı etki eden çörek otu yağı. Ciltte oluşan kaşıntı ve alerjiere karşı faydalıdır, vücutttaki hemen hemen tüm mantar türlerine karşı vücudu koruyan bu yağ, cildi bakteri ve enfeksiyonlardan arındırmaya yarar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yapalım, Unutmayın BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA ÇOĞALIR