Kuru Saçların Bakımı

Kuru Saçlar

Kuru saçlarla ilgili bu yazımızı kurusaclar.blogspot.com adresinden alıntıladık iyi okumalar.

Donuk olan kuru saçların görüntüsü yıkandıktan sonra bile değişmez. Bunun yanında kuru saçlarda da kepek görülür. Saçlarınız boya, maşa, deniz, güneş, hava kirliliği ve daha pek fazla nedenden kuruyabilir ve ara ara kuruması normaldir. Böyle zamanlarda kırıkların çoğalmasını önlemek, saçınızı yumuşatmak ve saçlarınıza parlaklık vermek için bakım maskeleri kullanabilir veya sıcak yağ bakımı yapabilirsiniz. Kuru saçlara evde saç bakımı için daha ani bir çözüm arıyorsanız farklı kozmetik markalarının saçları derinlemesine nemlendiren bakım serumlarından kullanabilirsiniz.

Çoğu kişi saçlarının ince, kalın ya da normal olup olmadığını anlayabilir. Genellikle insanların saç derisi yağlı ve saçların uç kısımları saç derisine göre daha kurudur. Bu nedenle saç derisini esas alarak saç derisinin türüne göre bir şampuan kullanmak ve daha kuru olan saç uçları için de uygun bir saç kremi seçmek gerekir. Bazı yanılgılardan dolayı insanlar kendi saç tiplerini belirleyemiyorlar. Örneğin saçını haftada bir yıkayan kişiye saç tipini sorduğumuz zaman yağlı diyor. Saçınızı haftada bir yıkarsanız, elbette yağlanır. Oysa bir saçın yağlı tipine girmesi için sabah yıkanıp, akşama doğru yağlı görünmesi gerekir.


Doğal Yollar ile Çözüm; Doğal çözümlerde en önemli sudur. Su saçı nemlendirir. Fakat tek başına yeterli olmamaktadır. Bu yüzden içerisine bazı yağlar katmak gerekir. Yağ asitleri hem saçı yumuşatır, hem de esnekliği artırır. Bu yüzden bazı bitkilerin yağları ile bir karışım yaparak saçlarımıza uygulamayı tercih edeceğiz.


Doğal Yağlar;
- Hindistan Cevizi Yağı
- Avokado yağı
- Susam yağı
- Zeytinyağı
- Jojoba yağı
- Hint yağı
- Badem Yağı

Yukarıdaki yağlar saçlarınıza canlılık getirmekte ve onları nemlendirmektedir. Ayrıca bu saçlarınızın parlak görünmesine sebep olacağı gibi saç dökülmesini de önlemektedir. Bu yağlarla ilgili sizlere özellikle şöyle yapın diye bir formül vermeyeceğim. Sadece bu yağlardan kolay bulabileceklerinizi alın ve su ile karıştırın. Ölçek ayarlamasını bir su bardağı suya karşılık olarakta yağ miktarını aynı tutun. Mesela jojoba yağı, Hindistan cevizi yağı ve zeytinyağını karıştırın. İçerisine bir su bardağı da su koyun ve saçlarınıza uygulayın. Bunu hafta da birkaç gün tekrarladığınızda kuru saçlardan kurtulur ve doğal yollardan saçlarınıza saç bakımı uygulamış olursunuz.



Kuru Saçlar için Tavsiyeler

- Kuru saçlara sahip iseniz her gün temizleyerek saçlardaki saç koruyucu lipitleri almayın.
- Saçlarınız için her ürünü kullanmayın. Saç özelliklerinize uygun şampuan ve bakım kremi kullanmayı tercih edin.
- Saçlarınızı nemlendirmek için haftada bir gün saç bakım kürü uygulayın.
- Saç maşası, saç düzleştirici ve saç kurutma makinası kullanımını asgari düzeyde tutun. Bunlar saçların kurumasını sağlarlar.
- Saçlarınızı temizlerken fazla aşırı sıcak sudan kaçının. Sıcak su doğal maddeleri alır. Ilık veya hafif sıcak su ile yıkamayı tercih edin. Hatta saçlarınızı soğuk su ile durularsanız saçlarınızın parlamasını da sağlayabilirsiniz.
- Alkol ve türevi maddeler içeren sprey, bakım ürünü, jel vs. kullanmayın.
- Saçlarınızı tararken ıslak ve geniş ağızlı bir tarak ile tarayın. Saçlarınız açıldıktan sonra istediğiniz tarak ve fırçayı kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yapalım, Unutmayın BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA ÇOĞALIR